Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij straks de bedenker en bouwer van die populaire app, websites of applicaties voor het bedrijfsleven?

 

Is deze opleiding iets voor mij?
Natuurlijk wil je graag weten of deze opleiding goed bij je past. Dat weet je natuurlijk nooit zeker, maar bekijk het lijstje hieronder eens. Als je je daarin herkent, is deze opleiding echt iets voor jou.

  • Je kunt goed alleen werken, maar ook in teamverband.
  • Je bent helemaal thuis in de online wereld.
  • Je bent heel secuur en werkt gestructureerd.
  • Je bewaart makkelijk het overzicht.
  • Je kunt goed communiceren.

 

Wat doet een Software Developer?

Zomaar een maandagochtend? Dacht het niet… Jij gaat met plezier naar je werk, want je mag weer verder bouwen aan het CMS van die nieuwe webshop. De bezoekers moeten straks makkelijk hun weg vinden in die nieuwe webomgeving, dus je hebt een gestructureerde aanpak uitgedacht. En de app? Ook daarvoor heb je het plan al klaar. Aan de slag dus! Als software developer bedenk en maak je computerprogramma’s, websites en apps. Een ideaal beroep voor als je creatief én technisch bent. Zoals jij! Met goed doordachte interfaces en designs zorg je ervoor dat alles goed werkt. En als het af is, leer je de gebruikers hoe het werkt.

 

In deze functie werk je bijvoorbeeld bij een bedrijf dat besturingssoftware, entertainmentsoftware of mediaproducten ontwikkelt en bouwt. Daar ben je een echt multitalent, want je weet feilloos te achterhalen wat de klant precies nodig heeft. En dat vertaal je ook nog eens in verschillende programmeertalen naar het juiste ontwerp. Natuurlijk zorg je daarbij ook voor een goede database en testronde. De online wereld? Dat is jouw domein.

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

 

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen aan de hand van de basistheorie. Je maakt bijvoorbeeld kennis met programmeren en ontwikkelen. Daarnaast volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

 

In het tweede jaar ga je je verder verdiepen in het vak en de wereld van de ICT. Tijdens projecten leer je bovendien hoe je je kennis toepast in de praktijk. Ook loop je in het tweede jaar een aantal weken stage bij een bedrijf in de ICT-branche. Daar leer je het beroep natuurlijk écht kennen en werk je meteen aan een aantal producten!

 

In het derde jaar ontwikkel je jezelf tot een echte professional. Je loopt opnieuw een aantal weken stage voor waardevolle praktijkervaring. En op school kies je een keuzevak om je te specialiseren. Na je examens ben je helemaal klaar voor een geweldige baan in de ICT!