Keywords:
Security Professionals, Information Security, Information Security Management, Auditing
Edu type:
Course or training
Location:
Woerden
Edu level:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Start date:
18/06/2020
Study load:
16 hrs
Duration:
2 Days
More information

Description:

 

Vanwege het Coronavirus gaan onze cursussen via Virtual Classroom door zolang overheid dit bepaald, zodat u vanuit uw huisadres een live verbinding heeft met onze docent en medecursisten! U kunt zich gewoon inschrijven, neem wel even contact op met onze Clientsupport via info@securityacademy of bel 0348-408061.

 

De Baseline informatiebeveiliging Overheid (BIO) is het basisnormenkader voor informatiebeveiliging binnen alle overheidslagen (Rijk, Gemeenten, Provincies en Waterschappen). Had voorheen iedere overheidsorganisatie en overheidslaag zijn eigen baseline, nu is er met gezamenlijke inspanning één BIO voor de gehele overheid.

 

In 2019 en 2020 wordt de BIO geïmplementeerd binnen alle overheidslagen. De overheidsorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de implementatie van de BIO. Tijdens deze cursus leert u de specifieke implementatie- en audit en control kant van deze nieuwe baseline.

 

De BIO kent een risicomanagement-gebaseerde aanpak. Daar zal in deze tweedaagse cursus dan ook veel aandacht aan worden gegeven.

 

Ook de BBN structuur als indeling voor de beveiligingsniveaus krijgt de nodige aandacht.

Deze cursus is bedoeld voor functionarissen die zich binnen een overheidsorganisatie gaan bezighouden of zich al bezighouden met de implementatie van de BIO. Dit zijn vooral Security Officers, Privacy Officers, FG’s, Systeemeigenaren, Proceseigenaren en Auditors. Ook professionele consultants en andere externe dienstverleners aan overheidsorganisaties zullen deze baseline moeten kunnen doorgronden.

 

Voor deze cursus gaan we ervan uit dat u reeds beschikt over kennis en ervaring met Informatiebeveiliging, minimaal op het niveau van de cursus Information Security Foundation. Ook kan het zijn dat u in het verleden bij ons de cursus ISMG, Information Security Management voor Gemeenten hebt gevolgd.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en ook de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het cursusmateriaal, bestaande uit de cursusslides met daarnaast diverse best practices
  • De officiële en de integrale tekst van de BIO
  • Een heerlijke lunch