Keywords:
Security, Education Market, Security Domain, Police
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/08/2022
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Je zorgt ervoor dat mensen veilig zijn. En dat iedereen zich aan de regels houdt. Je grijpt in als mensen dat niet doen. Wil jij een carrière bij de Politie? Dan bereiden we je daar goed op voor met de vakken die je krijgt en beroepenoriëntatie. Ook doe je veel aan sport en ontwikkel je jouw sociale vaardigheden. Past dit bij je toekomstplannen? Meld je dan nu aan!

Meer over deze opleiding

Jij vind het belangrijk dat mensen veilig zijn. Op straat, in winkels en tijdens evenementen. Maar natuurlijk ook in hun eigen omgeving. Tijdens de opleiding leren we je hoe jij hieraan kan bijdragen. Je leert sterk in je schoenen te staan en besteedt veel aandacht aan sport, zodat je fit bent.

Na je opleiding kun je aan het werk als Beveiliger, maar je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij de Politieacademie. De vakken die je volgt, bereiden je daarop voor. Je besteed veel aandacht sociale vaardigheden, want tijdens je werk zul je vaak in gesprek gaan met burgers. Ook neem je deel aan de beroepenoriëntatie zoals een bezoek aan de gevangenis en oefeningen met ME en Hondenbrigade, super interessant!

 

Het hele studiejaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Zo kun je elke week alles wat je leert meteen in praktijk brengen.

 

De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je beveiligingsdiploma en het verbeteren van je kansen bij een politiesollicitatie. Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerpunten centraal staat. Later in het jaar volgt een projectweek met dezelfde doelstelling. Enkele vakken die je krijgt zijn maatschappelijke oriëntatie, loopbaan en burgerschap (lb), Medic First Aid (MFA), fysieke vaardigheden (sport), onderlinge instructie, communicatieve vaardigheden, Nederlands, Engels en rekenen.

 

Praktijkonderdelen die onderdeel uitmaken van  je uiteindelijke diplomering zijn: waarneming, portfolio en proeve van bekwaamheid

De te behalen officiële kerntaken in de opleiding zijn: theorie beveiliging en theorie werken binnen wettelijke kaders.

 

 

Keuzedelen

Tijdens de opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor één of twee keuzedelen: Arbo, Digitale basisvaardigheden en Internationaal bewustzijn & diversiteit.

 

Het verschil tussen bol en bbl

Bij veel opleidingen heb je de keuze tussen twee leerwegen, bol of bbl. Wil je vooral op school lessen volgen en praktijkervaring opdoen via stages, dan kies je voor de beroepsopleidende leerweg (bol). Wil je juist veel praktijkervaring opdoen in een bedrijf en maar één of twee dagen per week naar school, dan is de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) je op het lijf geschreven. Bij Zadkine haal je het beste uit jezelf!

 

 

Toelatingseisen

Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

  • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
  • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
  • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

Vooropleidingseis: vmbo basis.

 

Aanvullende eisen

 

  • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. screening door de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie)
  • Sporttest
  • AMN test
  • overhandigen VOG

 

Opleidingskosten

Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten.

 

 

Studiefinanciering

Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering. Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl.

 

 

Leer en stagebedrijven

Tijdens de opleiding leer je veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vier dagen per week naar school en loopt één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine of een ander leerbedrijf. Je neemt ook deel aan een beroepsoriëntatie bij politie-eenheid Rotterdam. Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.