Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Zorg jij ervoor dat iedereen met een veilig gevoel rondloopt?

 

Wat doet een beveiliger?
De rij bij de ingang is lang. Veel mensen mopperen vanwege de lange wachttijd, maar verder blijft het rustig. Tótdat een van de bezoekers zich agressief begint te gedragen. Je grijpt in; met je rustige, maar daadkrachtige optreden voorkom je dat het uit de hand loopt. Als de bezoeker gekalmeerd is, leid je hem weg. Van binnen voel je de adrenaline nog wel, maar de rest van de bezoekers blijft keurig in de rij staan. Zoals het hoort.

 

Met een baan in de beveiliging zorg je dat de plek waar je werkt, veilig is en blijft. Je houdt toezicht op de situatie en je komt in actie wanneer je iets ziet wat niet pluis is. Daarnaast verleen je hulp bij ongelukken, brand en diefstal. Tegelijk ben je het visitekaartje van de winkel, het vliegveld of de andere locatie waar je werkt: als bezoekers vragen hebben, ben jij vaak de eerste om die te beantwoorden.

 

Beveiligers zijn op de meest uiteenlopende plekken onmisbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van winkels, evenemententerreinen en vliegvelden? Maar je kunt ook aan de slag bij portiers- of receptiediensten, een particuliere alarmcentrale of een advies-, recherche- of schadeonderzoekbureau. Kortom: keuze te over!

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding duurt twee jaar. Je krijgt les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

 

In het eerste jaar volg je vooral theorielessen. Toch zie je veel meer dan de schoolbanken alleen, want je gaat met je kennis aan de slag om praktische opdrachten uit te voeren. Het eerste jaar sluit je af met een aantal examens.

 

In het tweede jaar duik je écht de praktijk in. Aan de hand van een stage van drie dagen per week leer je het beroep perfect kennen. Daarna ben je helemaal klaar voor de baan van je dromen!