Keywords:
Cyber, Security, Cyber Security, Safety & Security, Cyber threat defence, Cybersecurity Advisor, Cybersecurity Governance, Cybersecurity Regulation
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
11/05/2021
Study Load:
40 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

Voor wie

 • U wilt én kunt zich snel ontwikkelen tot een all-round cyber security professional
 • U heeft een aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau om het hoge tempo van deze fast track met veel zelfstudie goed te kunnen volgen

Deze 5-daagse fast track cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief nieuw zijn in het vakgebied en in een korte tijd in hoog tempo een brede basis in de Cyber wereld willen verkrijgen. U krijgt kennis en inzicht in de diverse deelgebieden van Cyber Security: Information Security, IT-Security, Privacy & Data Protection, Business Continuity en Crisis Management. Met deze brede basis die u krijgt, kunt u zich vervolgens specialiseren in het deelgebied waar uw specifieke voorkeur ligt. Dat kan met een van onze opvolgende Practitioner cursussen. Na het behalen van het officiële SECO-Institute examen, mag u zich S-CCD noemen waarmee u aantoont breed onderlegd te zijn in het Cyber Security werkveld.

 

Aanpak

 

In deze fast track cursus worden in 5 dagen de volgende SECO-Institute Foundation certificeringscursussen behandeld: 

course1

Door het hoge tempo (2x zo snel als normaal) wordt verwacht dat u zich voor de lesdag goed voorbereidt. Tijdens de cursus leidt de docent u door de belangrijkste concepten van de diverse onderwerpen. U krijgt daarnaast de gelegenheid om vragen te stellen over hetgeen u in uw voorbereiding heeft gelezen en waarop u graag een toelichting of praktijkvoorbeeld wilt horen. De docent zal dus niet alle lesstof behandelen, enkel de belangrijkste zaken.

 

Doelgroep

 

Deze cursus is uitermate interessant voor personen die zich snel kunnen en willen ontwikkelen in de wereld van Cyber Security. U krijgt kennis en inzicht in zowel de technische- als de organisatie- en proces-aspecten van het vak, waardoor u een volwaardige gesprekspartner wordt.

 

U kunt denken aan:

 • Personen die Cyber Security onderwerpen in hun takenportfolio hebben zoals, juristen, consultants, informatiemanagers, coördinatoren informatiebeveiliging.
 • Personen die hun eerste stap zetten het vakgebied Cyber Security en door willen groeien in de rol van bijvoorbeeld CISO, Data Protection Officer, Crisis Manager, Business Continuity Manager. Denk hierbij aan: aspirant security managers, informatiebeveiligers, Privacy functionarissen, IT Risk en IT Governance functionarissen en Auditors wiens werkveld ook IT gaat omvatten.

Voorkennis

 

Er is voor deze cursus geen specifieke voorkennis nodig. Wel een aantoonbaar HBO+ werk- en denkniveau om het hoge tempo van deze fast track met veel zelfstudie goed te kunnen volgen. Als u hier niet over beschikt of om andere redenen liever kiest voor een minder intensieve cursusvorm, is het ook mogelijk om de S-CCD certificering te behalen door de afzonderlijke Foundation cursussen te doen.

 

Cursusmateriaal

 

U ontvangt bij aanvang van de cursus het officiële cursusmateriaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. 

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het SECO-Institute cursusmateriaal van de cursussen
  • ISF
  • ITSF
  • DPF
  • BCF
  • CMF
 • Het SECO-Institute online S-CCD examen
 • De SECO-Institute S-CCD certification title en digitale badge wanneer u slaagt voor het examen
 • Een jaar SECO-Institute membership
 • Een heerlijke lunch