Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Computer Science

Ons leven zou er heel anders uitzien zonder de software die vaak onzichtbaar zijn werk doet. Mobiele telefoons, koffieapparaten, ziekenhuisapparatuur, navigatiesystemen. Allemaal werken ze door de software die er in zit. Stel je voor wat er kan gebeuren als door een softwarefout spoorbomen bij spoorwegovergangen niet op het goede moment dichtgaan, of als de elektriciteit uitvalt. Maar waarom mislukken automatiseringsprojecten zo vaak, waarom is het zo moeilijk om een omvangrijk stuk programmatuur correct te ontwerpen en te onderhouden? Waarom zijn sommige apps meteen populair, en wat is er voor nodig om een nieuwe web service te ontwikkelen?


Softwaresystemen ontwerpen

Bij de opleiding Computer Science and Engineering leer je de basis principes en methoden om (grote) softwaresystemen en web services te ontwerpen. Iets dat veel verder gaat dan het schrijven van computerprogamma’s. Je leert bij je ontwerp rekening te houden met de toekomstige gebruikers. Je kunt redeneren over de correcte werking en de efficientie van een programma. Dat doe je op een wiskundig verantwoorde manier.
Je ontwikkelt kennis en vaardigheden waar je de rest van je loopbaan plezier van hebt en die dus niet meteen verouderd zijn als een nieuwe programmeertaal of ontwikkelomgeving zijn intrede doet.

 

Naast het uitbreiden van je kennis en vaardigheden leer je ook om dat alles toe te passen op concrete problemen. Dat doen we via Ontwerpgericht Onderwijs, de OGO-projecten die je in een team van medestudenten uitvoert.

 

In het eerste jaar werk je aan het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk web portaal. In het tweede jaar kies je een van de volgende vier projecten: het ontwikkelen van een door een computer bestuurde machine (sorteermachine), een gloednieuwe app, een informatiesysteeem, of een efficient nieuw algoritme.

In het derde jaar zal je bachelor eindproject een speciaal OGO-project zijn, waarin je een software systeem moet ontwikkelen, of een bestaand systeem moet verbeteren, in opdracht van een echte klant, doorgaans een high-tech bedrijf uit Brainport Eindhoven.

 

Ontwerpgerichte Onderwijsprojecten (OGO)

Je oefent je kennis tijdens concrete Ontwerpgerichte Onderwijsprojecten (OGO). Samen met medestudenten werk je aan bijvoorbeeld het opzetten van een webwinkel, een webportaal of een website waar verplegend personeel patiënten op afstand kan observeren. Je zult ook het gebruik van een grote website analyseren en de links en menustructuur verbeteren. Daarnaast maak je gebruik van AI-methodes (Artificial Intelligence) om de beschikbare informatie van een website te verbeteren, bijvoorbeeld door personificatie.

 

Meeloopdag

We organiseren op 13 en 20 november een Experience Computer Science dag zodat je mee kunt maken hoe het is om computer science and engineering te studeren. Deze experience CS dag is anders dan de andere meeloopdagen door de grote belangstelling voor onze opleiding. Daarom hebben we gekozen voor een nieuwe opzet; eerst volg je de colleges die door onze eigen studenten gegeven worden. Daarna kun je je pas inschrijven voor student-for-a-day waar je met een student de hele dag mee zult lopen en zijn/haar colleges volgen.Het voordeel hiervan is dat je een goed beeld krijgt van de opleiding, makkelijker vragen kunt stellen en tegelijkertijd toch de sfeer kunt proeven.

Schrijf je snel in want vol=vol! (alleen toegankelijk voor 6VWO of degenen die hun VWO diploma al hebben)

 

Major

Na afronding van deze major ontvang je het diploma van de bacheloropleiding Technische Informatica en de graad van Bachelor of Science in Computer Science and Engineering.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).