Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Enschede
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2023
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

ICT is overal in de moderna samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor sociale media, veiligheid, zorg, energie, ICT, financiën en telecommunicatie. 

 

Focus en vakgebieden

Deze opleiding richt zich niet alleen op de ontwikkeling van ICT-systemen in commerciële context, maar ook op de technologische aspecten en toepassingen van embedded systemen. Ontwikkelingsprocessen van complexe softwaresystemen zijn ook cruciaal. Je combineert een wetenschappelijke kijk met specialistische technische kennis, en analyseert, ontwerpt, valideert en implementeert hypermoderne ICT-systemen in hun operationele context.

 

Onderzoek en specialisatie

Je bestudeert draadloze en sensorsystemen, computerbeveiliging en formele methodes voor betrouwbaarheid. Verder richt je je ook op fundamentelere aspecten van informatietechnologie, zoals software engineering en informatiesystemen. In je tweede jaar kies je voor een van deze drie specialisaties: Computer Security, Software Technology of Data Science & Technology.

 

Waarom Computer Science aan de UT?

De opleiding combineert zeer gespecialiseerde informaticagebieden en voorziet je van de tools die je nodig hebt om een waardevolle en blijvende bijdrage te leveren aan dit fascinerende en uitdagende veld. Je docenten zijn gerenommeerde onderzoekers die hun nieuwste inzichten met je delen.

 

Carrièreperspectieven

De arbeidsmarkt biedt veel kansen voor informaticaprofessionals. Onze studenten komen terecht in R&D, IT-management en -consulting, bij kleine bedrijven of grote multinationals. Velen beginnen hun eigen bedrijf, werken bij de overheid gaan promoveren.