Keywords:
Academic Research, Criminology
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Achter ieder misdrijf schuilt een verhaal. Als criminoloog ben jij in staat de grote lijn te zien, afgewogen analyses te maken en professionals te adviseren.

 

Je verdiept de kennis op het terrein van de criminologie die je in de bachelor hebt opgedaan. Vervolgens pas je die toe op de terreinen veiligheid, criminaliteit en criminaliteitsbeleid. Je kennis en vermogen de relevante achtergronden in beeld te brengen maakt je analyses en inventarisaties waardevol voor overheden en andere partijen.
De opleiding biedt je diverse stagemogelijkheden. Daarnaast zijn er interessante uitwisselingsprogramma’s met het buitenland. Je hebt de keuze uit twee profielen:

 • Jeugdcriminologie
 • Corporate and Organised Crime

Waarom een Master in Criminologie studeren in Rotterdam?

Wij bieden:

 • aandacht voor de dynamiek tussen de ontwikkeling en reactie op verschillende vormen van criminaliteit; 
 • een op het profiel toegesneden juridisch vak en een sociaalwetenschappelijk vak;
 • goede stagemogelijkheden.
 • mogelijkheid tot deelname aan uitwisselingsprogramma’s met het buitenland.
 • ontwikkeling tot een toponderzoeker, een interdisciplinaire bruggenbouwer.

Carrièremogelijkheden

Als Rotterdamse criminoloog ben je van alle markten thuis. Dankzij je brede ontwikkeling vind je werk in het onderwijs, als onderzoeker of beleidsmaker. Bij de politie, de justitie, het  gevangeniswezen, de reclassering en bij ministeries, provincies en gemeenten, maar ook bij banken, NGO’s en in het bedrijfsleven.

Meer informatie over: Carrièremogelijkheden Master in Criminologie.

 

Leerdoelen

Na voltooiing van de Master Criminologie:

 • heb je diepgaande criminologische kennis verworven op het terrein van Beleid en Rechtshandhaving en ofwel het terrein van Jeugd & Grootstedelijke vraagstukken ofwel op het terrein van International & Comparative Criminology;
 • ben je in staat complexe veiligheidsvraagstukken op te lossen; 
 • beschik je over de benodigde onderzoeksvaardigheden;
 • heb je een kritisch academische houding ontwikkeld.

Inhoud van de opleiding

De master Criminologie is opgebouwd uit drie componenten: een verplicht deel, een specialisatie en een afstudeerproject. Binnen de specialisatie heb je keuze uit twee profielen:

 • Jeugdcriminologie
 • Corporate and Organised Crime

Meer informatie over: Inhoud van de opleiding Master in Criminologie.

 

Onderwijsvorm

De gebruikte onderwijsvormen zijn hoorcolleges en werkgroepen. Je sluit de master Criminologie af met het schrijven van een masterscriptie.

Meer informatie over: Onderwijsvorm Master in Criminologie.

 

Doelgroep

Criminologen van de EUR zijn in staat de grote lijn te zien, afgewogen analyses te maken en andere professionals te adviseren. Wil jij met je kennis, je onderzoeksresultaten en je adviezen bijdragen aan duurzame veiligheid in Nederland? Heb je een zelfstandige studiehouding, empathisch vermogen en ben je kritisch en creatief? Schrijf je dan in.

 

Toelatingseisen

Voor studenten van binnen en buiten Erasmus School of Law (ESL) geldt dat de wo-bacheloropleiding of het doctoraal Criminologie moet zijn afgerond. Studenten met een bachelor Sociale Wetenschappen of Rechtsgeleerdheid kunnen instromen, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie over: Toelatingseisen Master in Criminologie

 

Inschrijven

Heb je je keuze gemaakt en voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan aan voor deze opleiding via Studielink. Dit kan vanaf oktober voorafgaand aan het jaar dat je wilt starten. Na je aanmelding in Studielink informeert de Erasmus Universiteit je over de verdere procedure. Meer informatie over: Inschrijven Master in Criminologie.
 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).