Keywords:
Cyber, Education Market, Engineering, Embedded Systems
Edu type:
Formal education
Location:
Eindhoven
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Embedded systemen: je treft ze aan in talloze producten die we dagelijks gebruiken. Denk aan televisietoestellen en kopieerapparaten. Het samenspel van informatica (software) en elektrotechniek (hardware) in deze apparaten, vraagt om een geïntegreerde aanpak van het ontwerpproces. En dat vraagt weer om een nieuw type ingenieur die kennis heeft van software én hardware.

 

Inhoud masteropleiding Embedded Systems

In de masteropleiding Embedded Systems ligt de nadruk op het ontwerpen van efficiënte en betrouwbare systemen. Om betrouwbare protocollen voor het gedrag van complexe softwaresystemen te kunnen opstellen, heb je kennis nodig van algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de masteropleiding. Ook heb je inzicht nodig in de variabiliteit en onderhoudbaarheid van deze protocollen. Deze aspecten vind je terug in het verplichte deel van het masterprogramma.

 

4TU Federatie
Het masterprogramma Embedded Systems is een gezamenlijk programma van de 4TU Federatie: een samenwerking van de 4 technische universiteiten in Nederland.

 

Masteropleiding Science Education and Communication
Het is mogelijk om gelijktijdig met je master bij Informatica de educatiemaster Science Education and Communication te doen. Met deze master op zak ben je bevoegd om het vak Informatica te geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

 

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.

 

Afgestudeerd en dan?

Na het afronden van je masteropleiding Embedded Systems, bezit je de combinatie van een wetenschappelijke houding met de praktijkgerichte aanpak van een ingenieur. Dat geeft je een uitstekende basis voor een succesvolle loopbaan. De talloze gebieden waarin embedded systemen worden toegepast, zorgen voor een breed scala aan banen.

Je kunt aan het werk:

in de embedded systems-industrie
- bij onderzoekslaboratoria
- bij universiteiten
- in de software-industrie
- bij detacheringbedrijven
- bij de overheid
- in het onderwijs

 

Er is behoefte aan ingenieurs met expertise in dit vakgebied. De meesten beginnen als lid van een team, maar groeien snel door naar teamleider- en managementfuncties. Ook het starten van een eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

 

Doorstuderen
Na het afronden van je masteropleiding heb je verschillende mogelijkheden om door te studeren:
- ontwerpersopleiding Software Technology
- promoveren
- de educatiemasterScience Education and Communication
Bij de Tias Business School kun je allerlei deeltijdopleidingen volgen die je ondersteunen in je professionele ontwikkeling. Wij werken in dit instituut samen met de Universiteit van Tilburg.


Waarom in Eindhoven?

- Als je kiest voor de masteropleiding Embedded Systems in Eindhoven, studeer je in het centrum van een van de belangrijkste hightech en embedded systems-hotspots in Europa. De embedded systems-industrie heeft zich in Europa geconcentreerd rond München, Parijs en Eindhoven. Het Embedded Systemen research Instituut (ESI) staat in Eindhoven. En het terrein van het Philips Natlab is omgebouwd tot de High Tech Campus Eindhoven waar veel bedrijven samenwerken aan de ontwikkeling van producten met embedded software. Dankzij de uitstekende contacten met de industrie - denk aan bedrijven zoals DAF, Vanderlande Industries, Philips, ASML of ASMI - krijg je bij stage en afstuderen de kans om aan de nieuwste ontwikkelingen bij te dragen.

- Ook is er een ruime werkgelegenheid als je bent afgestudeerd. We zijn daarom een interessante plek voor internationale studenten.

- Dankzij de faciliteiten voor onderwijs op afstand in 3TU-verband krijg je ook cursussen op de twee andere technische universiteiten.
- De opleiding biedt voor haar beste studenten een Honors program. We willen je daarmee uitdagen om excellent te presteren en stimuleren om te kiezen voor een ontwerpersopleiding of voor promoveren.
- Het is ook mogelijk om de master Embedded Systems te combineren met de master Science Education and Communication. Dit SEC-programma bevat ongeveer 160 ECTS. Met de twee diploma's van dit bidiplomeringsprogramma ben je ook bevoegd om Informatica te geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).