Keywords:
Event
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij een echte evenementenorganisator?
Je houdt je bezig met bijvoorbeeld de organisatie van zakelijke, sportieve of culturele evenementen. Denk daarbij aan congressen, beurzen, open dagen, bedrijfsuitjes, concerten en festivals. Zulke evenementen moeten zorgvuldig georganiseerd en uitgevoerd worden. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat de klant wil. Wat zijn de wensen en hoe kun je daarop inspelen? Je maakt een plan van aanpak en legt de opdrachtgever duidelijke keuzes voor. Daarna is er enorm veel te doen. Denk aan het regelen van een geschikte ruimte, catering, het regelen van sprekers of artiesten, het werven van publiek/bezoekers, het maken van publiciteit (reclame) en ga zo maar door. Dit alles doe je volgens de plannen die je, deels zelf of samen met collega’s, schrijft.

 

Je taken zijn o.a.:

- Je organiseert evenementen.
- Je maakt draaiboeken.
- Je zorgt voor publiciteit en communicatie rondom die evenementen.
- Je doet het bijbehorende administratieve werk..

 

Het is mijn droom om betrokken te zijn bij de organisatie van grote internationale evenementen en daarbij te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Maar ook kleine evenementen organiseren heeft wel wat.
PETER, AANKOMEND MEDEWERKER EVENEMENTEN ORGANISATIE


Ontwikkel jezelf
Tijdens de opleiding werk je aan verschillende ‘competenties’. Een competentie is een combinatie van de kennis die je opdoet, de vaardigheden die je leert en je houding. Dat is belangrijk voor je latere baan, maar ook voor jou als persoon. Tijdens de opleiding ga je werken aan deze competenties, je gaat ze ontwikkelen. Dat doe je zowel in de les als tijdens stages en projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan coördineren en plannen, organiseren en informatie beheren.

Interesses en vaardigheden: 
- Je bent een goede organisator.
- Je bent creatief en nauwkeurig.
- Je vindt het geen probleem om in de weekenden en in de avonden te werken.
- Je kunt goed luisteren en praten.
- Je bent nieuwsgierig.
- Je bent sociaal en makkelijk in de omgang.
- Je kunt goed analyseren.
- Je hebt improvisatievermogen.
- Je bent flexibel.
- Je werkt graag samen.

 

De opleiding in het kort
De opleiding evenementenmedewerker duurt 3 jaar en bestaat uit theorie en praktijk. De meeste tijd van je opleiding ben je op school. Praktijkervaring krijg je via stages. Dat noemen we de beroepspraktijkvorming. Tijdens de opleiding krijg je onder andere les in marketing, reclame en promotie, consumentengedrag, zakelijke communicatie en taal (Nederlands, Engels, Duits). De eerste twee jaar zit je samen met leerlingen medewerker marketing en communicatie in de klas. Je doorloopt samen de basistheorie en werkt samen aan grote projecten waar de werelden van de marketing, de communicatie en de evenementenorganisatie duidelijk worden . Op deze manier kun je dus proeven van de verschillende richtingen die mogelijk zijn. In leerjaar 3 kies je voor een ‘specialisatie’ waar Medewerker evenementenorganisatie er één van is.

 

De opleiding is zeer divers en brengt de studenten langs alle belangrijke facetten van de marketing. Dat is een veranderende wereld dus er is veel te leren. Wat kun je er allemaal mee, wie is je doelgroep en wat vindt die groep aantrekkelijk en hoe kom je aan je informatie? Door de studenten veel projecten te laten doen leren ze hoe ze hun eigen creativiteit en kennis kunnen inzetten binnen de marketing.
RUUD CASTELIJNS, DOCENT

 

Stageplekken
Voor erkende leerbedrijven raadpleeg je het S-BB. Het S-BB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van arbeidsmarkt, bpv - en doelmatigheidinformatie. Je kunt ook zelf een stageplek zoeken. Bij sommige opleidingen kun je ook in het buitenland stagelopen.

 

Klaar met de opleiding. En dan?
Ben je klaar met de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie dan kun je o.a. aan de slag bij organisatiebureau's. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hbo-opleiding zoals de heao Commerciële Economie, Communicatie, Management Economie en Recht (MER) of International Business and Languages (IBL).


Opleidingsgegevens

Leerweg: bol Crebocode 90534
Niveau: 4 Beroepsrichting: Economie & Bedrijf
Aantal leerjaren: 3 Locaties: Oss en Veghel

 

Kosten

Wettelijk lesgeld voor de bol - opleiding (schooljaar 2019 - 2020) € 1.168,-.
Een laptop.
Leermiddelen per jaar: ca € 300,-.
Eventuele reis- en verblijfskosten tijdens de beroepspraktijkvorming (bpv).


Toelatingseisen

Je hebt een vmbo-diploma kader/gemengd/theoretische leerweg.
Je hebt een overgangsbewijs van 3- naar 4 havo.
Een kennismakingsgesprek hoort tot de procedure.


Klaar met de opleiding. En dan?

Ben je klaar met de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie dan kun je o.a. aan de slag bij organisatiebureau's. Je kunt ook verder leren en doorstromen naar een hbo-opleiding zoals de heao Commerciële Economie, Communicatie, Management Economie en Recht (MER) of International Business and Languages (IBL).

 

Examinering

- Gedurende je opleiding wordt er op verschillende manieren geëxamineerd.
- Examens kunnen zowel op school als in de praktijk plaatsvinden.
- Er wordt gebruik gemaakt van diverse examenvormen; o.a. theorie examens, proeven van bekwaamheid en assessments.
- Tijdens de verschillende examens laat je zien dat je de benodigde competenties voor het beroep hebt ontwikkeld.
- Naast de beroepsexamens ben je verplicht taal en rekenexamens af te leggen.

Heb je aan alle exameneisen voldaan dan ontvang je het diploma. Specifieke informatie over examinering betreffende de opleiding krijg je tijdens het Open Huis en overige informatiemomenten.


Hoe meld je je aan?

Stap 1.

Je kunt je aanmelden door middel van het aanmeldformulier op onze website. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt voor je begint. Je kan ook inloggen via je DIGID.

 

Stap 2.

Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld ontvang je op het e-mailadres dat je hebt ingevuld een bevestiging van je aanmelding (vul hier je eigen e-mailadres in, niet die van je ouders!).

 

Stap 3.

Vervolgens ontvang je bericht via je opgegeven e-mailadres dat je bij De Leijgraaf bent geplaatst. Je krijgt direct ook een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en een verzoek om het digitale doorstroomdossier in te vullen. Dit doorstroomdossier dient ingevuld bij ons binnen te zijn voordat je je kennismakingsgesprek hebt.

 

Stap 4.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we samen met jou kijken of de gekozen opleiding de meest geschikte is om je einddoel te bereiken. Tevens bespreken wij of je extra ondersteuning of begeleiding nodig hebt om je kansen op succes te vergroten. We vragen je om je laatste overgangsrapport of cijferlijst en eventuele behaalde diploma's mee te brengen. Na afloop van je kennismakingsgesprek ontvang je de bevestiging van je definitieve plaatsing in de opleiding en de onderwijsovereenkomst waarin we dat vastleggen. Ook ontvang je een studiekeuzeadvies met betrekking tot de gekozen opleiding (ben je 18 jaar of ouder, dan ontvang je deze zaken via de mail en kan je de onderwijsovereenkomst digitaal ondertekenen).

 

Stap 5.

Rond juni van dit schooljaar ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst met je nieuwe klas, je coach en de opleiding. We vragen je dan een kopie mee te brengen van het door jou behaalde vmbo-diploma en bijbehorende cijferlijst. Mocht je voor meerdere opleidingen bij De Leijgraaf hebben aangemeld dan ontvang je de uitnodiging voor de kennismakingsgesprekken voor de tweede en de volgende opleiding nadat de gesprekkencyclus voor de eerste opleiding is afgerond.

Wil je niet online aanmelden?
Je kunt je ook aanmelden tijdens één van onze Open Dagen of de speciale Open-Avonden. Of vraag het aanmeldformulier aan.