Keywords:
Event
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij een ster in het opzetten van grote evenementen?

 

Wat doet een specialist op het gebied van marketing, communicatie en evenementen?
Stel je eens voor… Een product op de markt zetten dat niet onderdoet voor Coca-Cola of Heineken. Of helpen met het organiseren van de grootste festivals in binnen- en buitenland. Is het jouw droom om zoiets te bereiken? Dan is de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen jou op het lijf geschreven!

 

Als specialist op het gebied van marketing, communicatie en evenementen kun je twee richtingen op. Als medewerker marketing en communicatie zet je nieuwe producten in de markt. Een belangrijke en uitdagende taak! Daarnaast help je bij het coördineren van reclamecampagnes. Ook stel je marketingplannen op en bedenk je activiteiten (online en offline) om je product onder de aandacht te brengen.

 

Daarnaast kun je aan de slag als medewerker evenementenorganisatie. Je regelt dan alles rondom een evenement. Denk aan tickets, beveiliging, vervoer en tal van andere voorzieningen. Verder heb je contact met artiesten, stel je draaiboeken op, bewaak je de planning… Een evenement kán niet meer in de soep lopen met zo’n ster achter de schermen!

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. In alle drie de jaren loop je namelijk een aantal weken stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

 

In het eerste jaar leg je een brede basis in de Businessclass: je leert het vak goed kennen en ontdekt welke vaardigheden belangrijk zijn. In het tweede en derde jaar verdiep je je nog meer in het beroep. En daarna? Dan kun je eens goed kijken naar het banenaanbod, want met jouw talenten en vaardigheden kun je bijna overal terecht!