Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

 

Ben jij een doorzetter, een teamspeler, zelfverzekerd en kijk je graag toe op leefbaarheid van de omgeving? Dan is de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid (Politie) iets voor jou.

Niveau:

Niveau 3

Duur:

3 jaar

Leerweg:

BOL

Locatie:

Leeuwarden, Egelantierstraat

 

Over de opleiding

Als handhaver toezicht en veiligheid (Politie) ben je vaak op straat te vinden waar je toezicht houdt. Samen met je collega’s zorg je voor een veilige en leefbare omgeving. Je spreekt mensen bijvoorbeeld aan op overlast, vernieling en vervuiling. Je mag bepaalde strafbare feiten opsporen en daarbij mag jij ook ingrijpen. Afhankelijk van je functie mag je bijvoorbeeld mensen staande houden en boetes geven. Tot slot, overleg je met verschillende partijen over de aanpak van problemen in je werkgebied. Samen lossen jullie dit op.

 

Deze opleiding is in de Keuzegids MBO 2018 benoemd tot Topopleiding en behoort tot de beste van Nederland.

Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Bij een numerus fixus opleiding is het van belang dat je je vóór 1 april aanmeldt.Om het politietraject te volgen moet je kiezen voor het keuzedeel Politie op het keuzemoment in het eerste leerjaar. Aan dit keuzedeel kunnen 30 studenten deelnemen. Politie is een keuzedeel in de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (Politie)

 

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorleren voor:

Leidinggevende afdeling/team/project

 

Werken

Je kunt gaan werken als Handhaver Toezicht en Veiligheid. Of je kunt solliciteren bij de Politie.Kosten

Voor een reguliere mbo-opleiding moet je lesgeld betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. De kosten van een reguliere mbo-opleiding zijn:

€ 1168,- per jaar voor een BOL-opleiding
€ 240,- per jaar voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2* € 582,- per jaar voor een BBL-opleiding op niveau 3 en 4*

* Prijswijzigingen voorbehouden

 

Je moet zelf zorgen voor de aanschaf van leer- en hulpmiddelen zoals boeken, tekenmaterialen en, indien nodig, gereedschappen. Per opleiding zijn zaken geregeld zoals het aanschaffen van gereedschappen of hulpmiddelen. Dit is met name gedaan om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.