Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Jaar 1

Werken aan je basiskennis

In het eerste halfjaar oriënteer je je op het brede vakgebied van ICT, waarin je niet alleen technologische kennis nodig hebt, maar ook sociale en professionele skills. Zoals helder communiceren, rapporteren, presenteren en samenwerken. Tijdens hoor- en werkcolleges leer je hoe je programmeert, ontwerpt, bouwt, test, analyseert, adviseert en managet. Je oefent je ICT-vaardigheden in practica en werkt samen met andere studenten aan projecten die rechtstreeks uit de praktijk komen. En je doet aan blended learning: naast klassikale lessen volg je ook online lessen. In het tweede semester van jaar 1 kies je voor de differentiatie Business & Management.

Een ICT’er met kennis van business, mensen en management. Zo sta jij straks in het werkveld als je de richting Business & Management kiest. Je bedenkt oplossingen voor bedrijfsvraagstukken en bent de link tussen bedrijfsdoelen, mensen en ICT. Bonuskaarten, virtual realitybrillen: jij wilt organisaties helpen te verbeteren en vernieuwen. Kun je goed communiceren en ben je flexibel en innovatief? Dan past deze richting uitstekend bij jou.

 

Jaar 2

Kennis verdiepen

In jaar 2 wijd je je volledig aan je gekozen ICT-differentiatie Business & Management. Je volgt vakken als Business Process Management en Technology Trends. Gecombineerde kennis van bedrijfskunde en ICT is onmisbaar als een organisatie snel en effectief op de omgeving en ontwikkelingen wilt inspelen. Je leert daarom bedrijfsprocessen te analyseren, ziet waar je ze aan kunt scherpen en geeft adviezen over ICT-oplossingen die bedrijfsprocessen beter maken. Daarnaast werk je aan je communicatieskills, zodat je straks met medewerkers uit alle lagen van de organisatie kunt samenwerken.

IT inzetten om business te verbeteren: alles wat je hebt geleerd komt samen in practica en bedrijfsopdrachten. Zo werkt Business & Management samen met Dienst Justitiële Inlichtingen (DJI). Je analyseert bijvoorbeeld het bedrijfsproces rond tbs’ers in opdracht van DJI. Die analyse helpt je om te bepalen of het proces sneller en fijner kan. Of je brengt bedrijfsprocessen in zorginstellingen in kaart om te adviseren over verbetering. Tijdens je opdrachten pas je principes van lean management toe en leert zo hoe je efficiënt samenwerkt.

 

Jaar 3

Stagelopen

Het derde jaar van de voltijdopleiding HBO ICT is een bijzonder jaar. In het eerste semester loop je een stage van 20 weken. Je stageopdracht zoek je zelf. Dat kan bij een innovatief ICT-bedrijf zijn, maar ook bij een bank, de politie, een verzekeraar, de gemeente of een ministerie. En wat dacht je van een stage in het buitenland? Jij kunt zelf bepalen waar je heen wilt. Naar China bijvoorbeeld. De Haagse werkt samen met de universiteit van Xiamen, van waaruit je onder leiding van een Nederlandse docent en Chinese studenten aan IT-projecten in China werkt. Een waardevolle boost voor je verdere carrière.

In het tweede semester van jaar 3 kies je voor een professionele route met reguliere lessen of voor een innovatieroute vol onderzoek en ondernemerschap. Binnen de professionele route krijg je les in je eigen differentiatie en specialiseer je je dus nog meer in jouw toekomstige vakgebied. Ook werk je met studenten uit andere differentiaties samen aan een multidisciplinair project. Binnen de innovatieroute werk je in een innovatieteam met andere studenten, docenten, bedrijven en lectoren aan een uitdagende opdracht. Je moet goed kunnen samenwerken, proactief en zelfstandig zijn en stevig in je schoenen staan. Kies de route die bij je past en bepaal de richting voor je toekomst als ICT’er.

 

Jaar 4

Minor volgen, afstuderen

Je vierde jaar begint met een minor (vrije keuzeruimte) als je voor de professionele route hebt gekozen. Tijdens de minor verdiep je je nog meer in jouw differentiatie. Dat kan met minors in de richting van iOS Development, Big Data of Cyber Security. Een andere minor binnen of buiten De Haagse kan ook. Reiskriebels? Verken je grenzen en doe een minor in het buitenland. Als je de innovatieroute volgt, dan ga je daarmee door in het eerste semester van het vierde jaar en verdiep je je verder in onderzoek en ondernemerschap. 

In het tweede semester is het tijd voor de kroon op je werk: de afstudeeropdracht. Je duikt het bedrijfsleven in, op zoek naar een ICT-probleem dat je gaat oplossen. Denk aan opdrachten bij grote technologische bedrijven, kleinere maatschappelijke organisaties als ziekenhuizen of onderwijsinstellingen. Of trekt een opdracht bij de overheid of een ministerie je meer? Daar wemelt het van in Den Haag. Kies een afstudeeropdracht die naadloos aansluit op jouw interesses. De arbeidsmarkt staat te springen om breed opgeleide en vakgerichte professionals als jij.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).