Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
unknown
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bijna dagelijks bereikt ons nieuws dat overheid of bedrijven te maken hebben met cyberaanvallen van hackers en met datalekken of ransomware. Erkende digidisrupties zoals blockchain, robotisering en internet of things vragen om specialisten die kunnen zorgen voor een stabiele en veilige ICT-dienstverlening.

 

De leerroute System and Network Engineering (SNE) is daarom gewijzigd in Cyber Security (CS). De vakken op het gebied van CS zijn inhoudelijk aangescherpt en de focus verschuift naar CS. Je leert technische infrastructuren analyseren, ontwerpen, realiseren en beheren op basis van een systeem- en netwerkarchitectuur. Hiervoor moet je nauwkeurig kunnen werken en geïnteresseerd zijn in besturings- en computersystemen, nieuwe technologieën en internet. Je adviseert bedrijven welke ICT-oplossing het beste is voor hun organisatie en zorgt voor stabiele, veilige verbindingen, netwerken en systemen. 

 

Klik hier voor meer informatie.

  

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

 

Als aanvulling op bovenstaande informatie

In mei 2018 heeft dcypher een inhoudelijke analyse uitgevoerd naar het curriculum van de opleiding Cyber security aan de Hogeschool van Amsterdam. Het curriculum betrof toen techniek (91%), organisatie (9%) en mens & gedrag (0%). Meer details over deze analyse kunnen worden gevonden op de website van dcypher.