Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Zoetermeer
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

ICT is onmisbaar. Nu en in de toekomst. Wil jij ICT-oplossingen bedenken waar iedereen wat aan heeft? Dan ben je bij de voltijdstudie HBO ICT aan het juiste adres. De opleiding is zo ontworpen dat je zelf in charge bent: jij bepaalt de invulling van je studie. Tijdens het eerste halfjaar maak je kennis met het brede spectrum binnen het vakgebied: ga jij voor de technische, bedrijfskundige of de mensgerichte kant van ICT? Kies na het eerste halfjaar een van de 5 differentiaties waar je de anderhalf jaar erna volop mee bezig bent en zo specialist wordt. Ook stoom je je jezelf klaar voor een stage in het bedrijfsleven. Die loop je in het derde jaar. 20 weken lang, in binnen- of buitenland. In het vierde jaar kies je een minor (mag ook over de grens) waarin je jezelf verdiept of verbreedt binnen of buiten je vakgebied. Je studeert af in het bedrijfsleven. Zo stroom je eenvoudig door van bit naar baan.

Contact met de opleiding
Je vragen over toegangseisen, instromen en studeren bij ICT voltijd mail je via itd@hhs.nl.
Je kunt ons ook op Facebook vinden.


Opbouw van HBO-ICT - Voltijd
In het eerste halfjaar oriënteer je je op het brede vakgebied van ICT en maak je kennis met de 5 differentiaties die de voltijdopleiding HBO ICT biedt. In dit brede semester doe je vakinhoudelijke kennis op, die technology driven of business driven is. Tijdens technologiegerichte colleges leer je hoe je programmeert, ontwerpt, analyseert, bouwt en test. En tijdens de businessgerichte colleges leer je hoe je adviseert, beheert en managet. Je oefent je ICT-vaardigheden in practica en werkt samen met andere studenten aan projecten die rechtstreeks uit de praktijk komen. Daarnaast komen professional skills & career orientation aan bod. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling door te focussen op vaardigheden als communiceren, rapporteren, presenteren en effectief samenwerken.

 

De voordelen van HBO ICT op een rijtje:

- Doordat je in het eerste halfjaar les krijgt over alle vijf de differentiaties, maak je kennis met het brede spectrum van ICT. Dat geeft je een stevige basis en helpt je beter te bepalen waarin je je wilt specialiseren.
- Direct van de start is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. En train je jouw sociale en professionele vaardigheden. Daarmee kun je je goed profileren op de arbeidsmarkt.
- ICT is een vak met toekomst. Je brede kennis is wereldwijd toepasbaar. Bovendien kun je er alle kanten mee op: de technische, de bedrijfskundige of mensgerichte kant.


Lees meer over de opleiding in onze brochure, of bekijk de de infographic met de opbouw van de studie van HBO ICT Voltijd.

 

Na de opleiding

Als ICT’er zorg je voor een betrouwbaar en veilig wifi-netwerk in de trein. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk
Dit word je wel:
- Software engineer
- (Chip)programmeur
- ICT-consultant
- Information Security Officer
- Netwerkspecialist
- Contentmanager
- Business analist
- Informatiemanager

Doorstuderen
Aan de universiteit
Wil je je nog verder verdiepen in programmeertalen, ICT in business, informatica of cyber security? Stoom dan door naar een universitaire opleiding of master. Dat kan bijvoorbeeld in Utrecht, Leiden of Amsterdam.


Keuzehulp
We helpen je graag de juiste keuze te maken
Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).