Keywords:
Cyber, Security, Firewall, Technical, Risico Analyse, Cyber Security, Awareness, Training, Safety & Security
Edu type:
Course or training
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
unknown
Study Load:
24 hrs
Duration:
3 days
More information

Description:

IEC62443: Cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems

Helpt bij het managen van cybersecurity binnen uw eigen organisatie.

 

De complexiteit en automatiseringsgraad van technische installaties neemt steeds verder toe. Bedrijven worden afhankelijker van systemen en Internet of Things groeit exponentieel. Mensen werken steeds vaker op afstand, bij voorkeur op eigen apparatuur. Dit zorgt voor grote cybersecurity-uitdagingen voor de technische automatiseringsomgevingen. Phishing en identiteitsdiefstal zijn orde van de dag en cyberaanvallen zijn gewoon te koop.

 

Wat?
Bescherm uw organisatie tegen cyberattacks en meld u aan voor deze training. In deze driedaagse training raakt u bekend met relevante cybersecurityterminologie en ontwikkelt u een solide basis voor het managen van cybersecurity binnen uw eigen organisatie. De training is opgebouwd rondom de IEC 62443 normenreeks voor IACS (Industrial Automation & Control Systems) en kent twee varianten:

• Voor eindgebruikers

• Voor systeemintegratoren & fabrikanten 

Tijdens deze training worden u de belangrijkste facetten van de IEC 62443 normenreeks bijgebracht en leert u de nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen binnen de praktijk van uw eigen organisatie. De training is geheel voorbereid op de eisen van de Europese cybersecurityrichtlijn over Netwerk en Informatiebeveiliging (NIB) en aankomende nationale wetgeving omtrent het binnen de organisatie aantoonbaar bezitten van cybersecuritykennis voor het technische domein.

 

Voor wie?
De training is bedoeld voor alle eindgebruikers en installatie-eigenaren en voor toeleveranciers, zoals installatiebedrijven. Of u nu een IT-achtergrond heeft of op een andere manier te maken heeft met Industrial Automation & Control Systems binnen uw eigen organisatie of die van uw relaties.

De training wordt door deskundige vakdocenten in het Engels gegeven. 

 

Examen

Na het afronden van het examen is de deelnemer aantoonbaar een ‘IEC 62443 securityprofessional’ die de kennis heeft om in een industriële automatiseringsomgeving een protocol op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving. 

Het examen kan ieder kwartaal worden afgelegd bij NEN in Delft en wordt onder toezicht afgenomen. Om aansluiting van de exameneisen op wat de sector nodig heeft te waarborgen, is de deskundigheidsbehoefte bij vertegenwoordigers van de belanghebbende partijen FME, FHI, NCSC, Uneto-VNI, Verbond van Verzekeraars, VNAB, VNCI en Deltalinqs gepeild.