Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Helmond
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Het beroep

Als ict beheerder werk je binnen de ict afdeling van een (dienstverlenend) bedrijf. Jij beheert en onderhoudt de informatiesystemen binnen het bedrijf. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de beveiliging van het systeem. Hiervoor onderhoud je contacten met bijvoorbeeld leveranciers. Je schrijft handleidingen en houdt ze up-to-date, waarbij je ook instructies geeft aan de medewerkers binnen het bedrijf. Ook help je bij de dagelijkse werkzaamheden van de servicedesk van het bedrijf. Daar handel je de binnengekomen vragen en klachten af.

 

De opleiding

De opleidingen ICT beheerder en Netwerkbeheerder hebben een gezamenlijk basisjaar. Aan het einde van het eerste leerjaar kies je voor jouw uiteindelijke uitstroomrichting: ICT beheerder of Netwerkbeheerder.

Tijdens de opleiding leer je hoe je informatiesystemen ontwikkelt, beheert en implementeert. Je doet ervaring op met het opzetten en inrichten van een servicedesk en leert hoe je hard- en software installeert en onderhoudt. We testen je kennis van computerbeveiliging van systemen en je doet ervaring op met het programmeren en installeren van besturingssystemen. Ook leer je hoe je collega’s en klanten instructies geeft en hoe je vragen van systeemgebruikers correct behandelt en oplost.

Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

 

Welke vakken krijg je?

Microsoft Certified Professional
Cisco Certified Network Associate
Microsoft Technology Associate (MTA certificering)
Microsoft Office (MOS)
Linux
Hardware en Software
Beheer ict systemen
ITIL
Organisatie servicedesk
Bedrijfskunde
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

 

Keuzedelen

Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

 

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding regelmatig op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt. Ook word je in simulatieprojecten voorbereid op de beroepspraktijk.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Je werkt graag met computers
Je bent geduldig en kunt met mensen omgaan
Je zoekt graag naar oplossingen op ict gebied
Je kunt organiseren en bent stressbestendig
Je bent flexibel
Je kunt goed analyseren

 

Welke vooropleiding heb je nodig?

Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; óf een relevant diploma op mbo-niveau 3. Hoe lang de opleiding duurt hangt af van jouw vooropleiding.

 

Wat kun je na de opleiding doen?

Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op hbo-niveau, zoals hbo ICT.

 

Kosten
Klik hier

 

Meelopen bij deze opleiding

Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding, wij noemen dat een proefstudeerdag. Tijdens zo’n proefstudeerdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. De proefstudeerdagen staan gepland op 17 mei en 7 juni.
Meld je aan voor meelopen

 

Direct aanmelden voor deze opleiding
Meld je aan voor deze opleiding