Keywords:
Crisis Management, Information Security, Risk Management, Information Security Management, Urban Security, incident management, Public order management, Information Management, IT Security
Edu type:
Course or training
Location:
Woerden
Edu level:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
06/07/2020
Study load:
24 hrs
Duration:
3 Days
More information

Description:

Inleiding

Iedere organisatie krijgt er gegarandeerd mee te maken: beveiligingincidenten. Bent u er zeker van dat uw mensen op zo’n moment de juiste dingen doen? In de cursus Incident Respons Practitioner worden de kennis en vaardigheden aangeleerd voor het gecoördineerd oplossen van deze incidenten. Dat stelt uw organisatie in staat om een cyber-incident op een effectieve en efficiënte wijze op te lossen.

 

In deze driedaagse cursus worden alle aspecten van incident response belicht. Na het volgen van deze training bent u als Incident Coördinator in staat om uw werk op een professionele manier uit te voeren. De stakeholders zullen, ondanks de urgente situatie, tevreden zijn over de informatievoorziening waardoor de rust in de organisatie zal blijven.

 

Gedurende de cursus verkrijgt u de benodigde handvatten en inzichten om uw organisatie zodanig in te richten dat incidenten tijdig worden herkend, opgepakt en adequaat worden afgehandeld.

 

Doelgroep

De cursus Incident Response Practitioner is bedoeld voor de iedereen die met regelmaat te maken heeft met het gecoördineerd afhandelen van incidenten en zich wil verdiepen in waarom zaken juist goed gaan of voor verbetering vatbaar zijn. Bijvoorbeeld:

 

  • Servicedeskcoördinator
  • Service Level Manager
  • Major Incident Coördinator
  • CSIRT-medewerker

 

Voorkennis 

U kunt zonder enige voorkennis aan de Incident Repsonse Practitioner cursus beginnen.

 

Cursusmateriaal 

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. Wanneer er een boek is inbegrepen bij het cursusmateriaal ontvangt u deze op de eerste lesdag.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen: 

  • Het cursusmateriaal
  • Het Incident Response Practitioner examen afgenomen door de Security Academy
  • Een heerlijke lunch