Keywords:
Crisis Management, Information Security, Risk Management, Information Security Management, Urban Security, incident management, Public order management, Information Management, IT Security
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
Bachelor (EQF 6), Associate degree (EQF 5)
Start date:
05/07/2021
Study Load:
11 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

Iedere organisatie krijgt er gegarandeerd mee te maken: (beveiliging)incidenten. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van wat er allemaal gebeurt bij een incident en wat er (eigenlijk) zou moeten gebeuren.

In deze 1 daagse training nemen wij IT-specialisten en incident coördinatoren mee in de procesgang tijdens een incident. Wij besteden ook aandacht in de mentale effecten van grote incidenten op de organisatie en de individuele medewerker. Aan de hand van actuele cases wordt er gedurende de dag aandacht besteed aan effectieve bestrijding van incidenten en communicatie op diverse niveaus in de organisatie: hoe verlopen escalatieprocessen, hoe kun je je voorbereiden op incidentmanagement en hoe kun je als organisatie groeien in volwassenheid van procesuitvoering ten tijde van incidenten.

Doelgroep

De 1 daagse training Incident Respons is bedoeld voor iedereen die met regelmaat te maken heeft met de afhandeling van incidenten en zich wil verdiepen in waarom zaken juist goed gaan of voor verbetering vatbaar zijn. Bijvoorbeeld de:

 • Servicedesk-coördinator
 • Service Level Manager
 • Major Incident Coördinator
 • Service Manager
 • CSIRT medewerker

Voorkennis

U kunt zonder specifieke voorkennis aan de Incident Repsonse Training deelnemen. Het niveau van deze cursus is MBO/HBO.

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Nederlandstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

 • Het cursusmateriaal
 • Een certificaat van deelname
 • Een heerlijke lunch

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze Klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

 • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
 • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
 • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.