Keywords:
informatica, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In ons dagelijks leven worden we steeds afhankelijker van automatiseringssystemen. Informatica studeren is meer dan programmeren; je integreert wiskunde en logica om systemen en oplossingen te ontwikkelen die in allerlei velden toepasbaar zijn, van het bedrijfsleven tot de gezondheidszorg.

Waarom Informatica studeren?

Informatica is meer dan computers. Informatica gaat over het gebruiken, analyseren en verwerken van informatie. Overal waar informatiesystemen zijn, heb je te maken met informatica. Van streamingdiensten als Spotify en Netflix, medische toepassingen tot de big data van de bankwereld. De maatschappij heeft behoefte aan goed opgeleide informatici die creatieve oplossingen kunnen bedenken en waardevolle informatie uit een berg van data kunnen halen. Als informaticus maak je het verschil doordat je jouw analytische vaardigheden combineert met praktische en technische vaardigheden zoals programmeren. De vraag naar informatici blijft daarom alsmaar toenemen.

 

Waarom Informatica studeren aan de Universiteit Leiden?

  • Leiden biedt een goede mix van fundamentele kennis én concrete toepassingen. Eerst krijg je een sterke fundamentele basis aangeleerd, en daarna ga je die zelf toepassen.
  • De opleiding heeft sterke samenwerkingsverbanden met verschillende (onderzoeks)instituten, het bedrijfsleven en medische centra. Dit kan voor jou resulteren in plekken voor je scriptie, een bacheloronderzoek, en in nauwe contacten met mensen uit het veld.
  • In Leiden is de studie kleinschalig. Er heerst een informele sfeer waarin je veel persoonlijk contact hebt met studenten en docenten, bijvoorbeeld in de werkgroepen waar je in teamverband aan opdrachten werkt.

Lees meer redenen om Informatica te studeren aan de Universiteit Leiden.

 

Past de bachelor Informatica bij jou?

Bij de bètastudie Informatica leer je informatiestructuren analyseren en herkennen, en leer je ingewikkelde problemen op een efficiënte manier oplossen. Je behandelt zowel abstracte wiskundige vraagstukken als praktisch georiënteerde zaken zoals het beheersen en ontwerpen van computerprogramma’s.

  • Zoek je een studie die aansluit bij de snelle ontwikkeling van internet en big data?
  • Houd je van het oplossen van complexe en abstracte vraagstukken?
  • Vind je het leuk praktisch aan de slag te gaan en te leren programmeren?
  • Ben jij een doorzetter met een aanleg en interesse voor wiskunde?
  • Vind je het leuk om een vakgebied te kiezen dat breed toepasbaar is?
  • Werk je graag samen?
  • Vind je exacte vakken leuk?

Dan is Informatica in Leiden zeker iets voor jou. Met het vwo-profiel Natuur & Techniek of een van de andere profielen met Wiskunde B ben je rechtstreeks toelaatbaar tot deze opleiding. Lees meer over de toelatings- en aameldingseisen voor Informatica.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).