Keywords:
Education Market, ICT, Software Developer, Engineering, Securitytester
Edu type:
Formal education
Location:
Maastricht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Algemene informatie 

De opleiding Informatica leidt je op tot bachelor of ICT. Als informaticus maak je software voor een informatiesysteem van een bedrijf of voor bijvoorbeeld een computerspel. Ook zorg je ervoor dat deze systemen in gebruik worden genomen. Na afronding van je studie ben je ingenieur (ing. en/of Bachelor of ICT). Het informaticaonderwijs richt zich op het ontwerpen, bouwen en testen van software. Alle aspecten van het informaticavak komen aan de orde. Van analyse en ontwerp tot implementatie in een bepaalde computertaal en het testen van systemen. De opleiding bestaat uit verschillende themaopdrachten, waarin een informaticathema centraal staat. 

 

 

Vakken 

- Besturingssystemen
- Analyse van gegevensstructuren
- Computernetwerken
- Programmeren

 

 

Toelatingseisen

- Havo : C&M met wiskunde A of wiskunde B, E&M, N&G, N&T
- Vwo : C&M, E&M, N&G, N&T
- Mbo-diploma niveau 4
- Een achtergrond met wiskunde is gewenst.

 

 

Toekomstmogelijkheden

De aard van het werk van een Informaticus kan zeer verschillend zijn. Het werk kan zich richten op het traject van software engineering tot en met het beheer en het gebruik van informatievoorziening.

Functies waarin een Informaticus terecht kan komen, zijn Software engineer, Systeemontwerper, ICT-consultant, C-ontwerper/programmeur, Beheerder ICT-infrastructuur, Applicatieontwikkelaar, Databasespecialist, Systeemprogrammeur, Systeembeheerder.