Keywords:
Data Analytics in Security, Privacy, data privacy, AVG
Edu type:
Course or training
Location:
Woerden
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Start date:
unknown
Study Load:
30 hrs
Duration:
5 days
More information

Description:

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is alweer geruime tijd in werking. Het is dus tijd om te beoordelen hoe uw organisatie er écht voor staat op het gebied van gegevensbescherming. Hoe zorgt u dat de zin en de onzin van de AVG van elkaar onderscheiden worden? Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers niet alleen de richtlijnen, procedures en afvinklijstjes opvolgen, maar handelen ‘in de geest van de AVG’?

 

Schrijf u nu in voor een unieke Masterclass waarin u in vier interactieve sessies ontdekt hoe u, door een risico gebaseerde benadering, de AVG voor uw organisatie kunt gaan laten werken. Maar ook welke verantwoordelijkheid de Functionaris voor Gegevensbescherming heeft en hoe zich dit verhoudt tot bestuurdersaansprakelijkheid (stakeholders, cirkel van invloed). Ook komt aan de orde hoe u de AVG  integreert binnen de inrichting, besturing (governance) en beheersing van uw organisatie zodat uw organisatie qua AVG-volwassenheid richting een ‘in control statement’ kan groeien. En tot slot is er volop aandacht voor de vraag hoe u een organisatiecultuur creëert waarin gegevensbescherming integraal onderdeel vormt van de dagelijkse werkzaamheden van uw medewerkers.

 

Ter afsluiting vindt een Slot Event in het Grand Kasteel Woerden plaats, waarvoor u één of meerdere introducees mag uitnodigen.

 

In het Slot Event gaan we in gesprek met elkaar, zowel de vakspecialisten en bestuurders van de organisatie als de experts. Waar vinden we elkaar waar vullen we elkaar aan? Hoe borgen we privacy in de primaire processen in samenhang met organisatie-doelstellingen, -strategie, -waarden en -cultuur? Wat kunnen we van elkaar leren en bovenal: hoe zorgen we er voor dat technologieën van vandaag mogelijkheden bieden om de relatie met uw klanten (verder) te verbeteren.

 

Terugkom programma, intervisie

De praktijk is altijd weerbarstiger dan de theorie. Daarom bieden wij u na het afronden van de masterclass, de mogelijkheid van intervisie met de experts van Verdonck, Klooster & Associates. Doel van deze intervisiebijeenkomsten is om ervaringen en kennis te blijven delen en van elkaar te leren. Deze door Verdonck, Klooster & Associates gefaciliteerde bijeenkomst, wordt in samenspraak met de deelnemers georganiseerd. De 1e intervisie bijeenkomst is inbegrepen in de prijs van deze Masterclass

 

Doelgroep

U bent als bestuurder verantwoordelijk voor de naleving van de AVG. En dat is slechts een van de vele thema’s die vanwege de risico’s en mogelijke samenhang met andere relevante doelstellingen de aandacht van bestuurders vraagt. Maar ook in de positie van Functionaris voor Gegevensbescherming of Privacy Officer bent u aanspreekbaar op de correcte naleving van de AVG in samenhang met organisatie strategie. Op de eerste dag wordt ingegaan op de uitgangspunten van de AVG en wat dit betekent voor de inrichting van uw privacy-organisatie. Op de tweede dag wordt aandacht besteed aan taken, rollen en verantwoordelijkheden van de, bij privacy en security, betrokken functionarissen. De derde dag richt zich op het inrichten van de goede governance voor gegevensbescherming. We sluiten af met de ethische kant van de AVG, als basis voor een gezonde privacy-cultuur.

 

Voorkennis

Om het optimale uit deze Masterclass te halen, heeft u reeds kennis over de AVG opgedaan door het volgen van IAPP® of SECO-Institute® cursussen op het gebeid van Privacy & Data Protection, of u heeft op andere wijze een gelijkwaardig niveau behaald.

 

Cursusmateriaal

Aan de deelnemers worden de getoonde slides ter beschikking gesteld in pdf formaat. Het materiaal en de voertaal tijdens de sessies is Nederlands, echter gezien de onderwerpen kunnen enkele elementen Engelstalig zijn.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • De slides van alle presentaties in pdf-formaat.
  • Koffie, thee, frisdrank, versnapering en diner gedurende de eerste vier sessies.
  • Luxe diner tijdens het slotevenement op een inspirerende locatie.
  • U ontvangt een certificaat van deelname

 

Prijs

De prijs voor de exclusieve Masterclass bedraagt € 4.975,− exclusief BTW. Dit is inclusief de introducé voor het slot event en een intervisie bijeenkomst van het terugkom programma.

 

Slot Event: Wanneer u naast de inbegrepen introducé graag nog een extra introducé wilt meenemen naar het slotevenement, kunnen additionele entreekaarten worden aangeschaft à € 975,- per kaart.

 

Korting: Wanneer u na deze Masterclass één van de Expert-opleidingen van de Security Academy gaat volgen ontvangt u hierop een korting van € 2.000,- . Hierdoor wordt uw investering in de Masterclass slechts € 2.975,-.