Keywords:
Network Monitoring, Digital media
Edu type:
Formal education
Location:
Hilversum
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/02/2021
Study Load:
3360 hrs
Duration:
24 months
More information

Description:

Vind je het leuk om met ICT-systemen te werken en anderen te adviseren hierover? Houd jij je hoofd koel bij storingen en ben je een verantwoordelijk type? Dan is deze opleiding iets voor jou! In vrijwel alle organisaties speelt netwerkbeheer een belangrijke rol. Medewerkers maken immers de hele dag gebruik van netwerken of mediasystemen. Of het nu gaat om het werken aan documenten, het versturen van e-mails of het voeren van telefoongesprekken. Het netwerk verbindt hen met elkaar. In deze MBO-opleiding word je opgeleid voor het officieel erkende diploma MBO Netwerk- en Mediabeheerder niveau 4. Dit is hét diploma voor de professionele netwerkbeheerder op het hoogste MBO-niveau. Je legt een uitstekende basis voor een mooie carrière als netwerkbeheerder. Bovendien is dit een diploma waarmee je eventueel probleemloos kunt doorstuderen naar een HBO-opleiding.

 

Officieel erkend

Scheidegger heeft officieel toestemming van het ministerie van OCW om MBO-opleidingen te verzorgen. Hierdoor kan Scheidegger officieel erkende MBO-diploma’s verstrekken. Zie Toelichting MBO voor de toelichting.

 

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdige en volwaardige netwerkbeheerder. Als je een opleiding zoekt met uitstekende beroepsperspectieven, dan is deze MBO-opleiding een zeer goede keuze.

 

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar. Als je hier niet aan voldoet, maar wel over ruime werkervaring en een goede motivatie beschikt, kun je mogelijk met een toelatingstoets van Scheidegger alsnog deelnemen. Met deze toets toon je aan dat je over voldoende capaciteiten beschikt om de opleiding met succes af te ronden. Wil je gebruikmaken van deze vorm van toelating? Dan krijg je hier tijdens je intake uitleg over. Zie Toelichting MBO voor meer informatie.

 

Doel en opzet

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor volwassen studenten. Voor aanvang van de opleiding heb je telefonisch een uitgebreide intake waarin we alle aspecten die relevant zijn voor de opleiding met je doornemen. De opleiding start met een kick-off waarin onze docenten uitleggen hoe alles werkt, zodat je je opleiding meteen goed start. Je neemt deel aan klassikale bijeenkomsten met veel praktijkvoorbeelden. Dit heeft als voordeel dat je direct contact hebt met je docent. Hier vind je veel informatie die handig is tijdens je opleiding. Je kunt hiermee ook makkelijk contact hebben met je docenten en medestudenten.

Tijdens de klassikale bijeenkomsten leer je samen met andere studenten veel over informatiesystemen en het verhelpen van storingen. Deze kennis wordt vertaald naar opdrachten, zodat je je kennis direct in praktijk brengt. De bijeenkomsten zijn georganiseerd in modules, die los afgerond worden. Dat maakt het programma zeer overzichtelijk. Bovendien leer je in een groep met volwassenen die in eenzelfde situatie als jij ook een MBO-diploma willen behalen. Ook kun je tijdens de opleiding gebruikmaken van de meest actuele literatuur en onze online leeromgeving. Hier vind je veel informatie die handig is tijdens je opleiding. Je kunt hiermee ook makkelijk contact hebben met je docenten en medestudenten.

 

Begeleiding

Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk slaagt voor deze opleiding, word je tijdens de opleiding op verschillende manieren begeleid. Allereerst word je tijdens de lessen intensief begeleid door een docent die veel praktijkervaring heeft en die je kan helpen de lesstof goed toe te passen in de praktijk. Maar er is meer. Wij zorgen naast je docent voor een professionele mentor en BPV-begeleider voor je stagedeel. Zij hebben op gezette tijden contact met je en zijn tijdens de gehele opleiding beschikbaar voor vragen. Ook biedt het programma 3 lesdagen aan waarin je extra begeleiding krijgt bij het maken van je stageopdrachten. Op de werk- of stageplek zelf is er begeleiding door je leidinggevende of een ervaren collega. Hij of zij helpt je de praktijkopdrachten in praktijk te brengen. Wij zorgen ervoor dat je de opleiding uitstekend kunt combineren met je werk en privé en dat je doelgericht het diploma behaalt.

 

Wat doet een netwerk- en mediabeheerder?

Als netwerk- en mediabeheerder houd je je bezig met de volgende zaken:

Je ontwikkelt het informatiesysteem
Je denkt mee aan het functioneel ontwerp
Je maakt het technisch ontwerp en de testomgeving
Je bouwt de media- en netwerkinfrastructuur
Je verhelpt problemen met het systeem en probeert ze te voorkomen
Je stelt procedures en werkinstructies op
Je werkt meestal in een team. Bedrijven waar je kunt gaan werken zijn softwarebedrijven of ICT-ontwikkelaars.

 

Stage

Je stage is erg belangrijk, omdat je daarin oefent met het in praktijk brengen van je beroepsvaardigheden. Je kunt stage lopen bij een ICT-afdeling van een bedrijf. Heb je al een baan in dit werkgebied? En is het bedrijf waarbij je werkt een erkend leerbedrijf? Dan kun je, als je een contract hebt voor minimaal 16 uur per week, je huidige werkplek voordragen als stageplaats. Heb je op dit moment geen geschikte werkplek? Dan volg je een stage bij een bedrijf dat je zelf zoekt. Het Stage Instituut kan je daarbij mogelijk helpen.

 

Voorbereiding en studiebelasting

Naast de lesbijeenkomsten en je stage is de studiebelasting ongeveer 2-3 uur per week.

 

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een Scheidegger-examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor de externe examens, vanwege de internationale certificaten die je daarmee kunt behalen.


Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.090,-
Examenkosten: € 690,-
€ 155,- per MTA-examen
€ 295,- CompTIA-examen
Studiemateriaal: € 925,-
Taal en rekenen: € 700,-
Afronding: € 525,- (inclusief diplomering)
Arrangementskosten: € 225,- (o.b.v. dag)

De MTA-modules en CompTIA-module volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Voor deze modules worden arrangementkosten in rekening gebracht. De examenkosten voor deze modules zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Deze opleiding volg je al vanaf €282,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 150,-.

 

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.