Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Vlissingen
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/08/2022
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Jij bent het aanspreekpunt voor de complete bekabeling in het bedrijfspand, het netwerk, de computers, printers, fax, etc. Je installeert, lost problemen op en geeft instructies. Je moet dus niet alleen goed met computers om kunnen gaan, maar ook met mensen! Als medewerker beheer ICT stel je je klantvriendelijk, klantgericht en flexibel op. Je kan goed samenwerken, overziet de consequenties van jouw handelen, je werkt nauwkeurig, hebt doorzettingsvermogen, bent oplossingsgericht en kan goed omgaan met tijdsdruk. Kunnen werken volgens kwaliteitscriteria en procedures is essentieel voor de beroepsbeoefenaar. Ook ben je je er terdege van bewust dat je een voorbeeldfunctie hebt ten opzichte van de eindgebruikers en dat je je altijd dienstverlenend moet opstellen. Jouw veelvuldige contact met eindgebruikers (die een heel diverse achtergrond kunnen hebben) stelt bovendien hoge eisen aan jouw communicatievaardigheden voor wat betreft de Nederlandse, en in voorkomende gevallen ook de Engelse taal.

 

Leerjaar 1: In het eerste leerjaar staat basis ICT kennis centraal. Je leert over cliënt en server software, hardware en netwerken. Daarnaast ben je ook bezig met Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

 

Leerjaar 2: In het tweede leerjaar verdiep je je in de ICT. Je krijgt de mogelijkheid je meer te specialiseren. Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap rond je af, zodat je klaar bent voor het examenjaar.

 

Leerjaar 3: In het laatste leerjaar staat examinering centraal. Daarnaast maakt kennis met projectmatig werken in projecten voor echte klanten. Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap toon je, waar mogelijk, aan in de beroepspraktijk.


Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

- Basis webdevelopment
- Basis programmeren
- Verdieping software
- Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 3
- Rekenen 3F
- Nederlands 3F


Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen. Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

 

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.


Als je toegelaten wilt worden voor deze opleiding dien je:

- in het bezit te zijn van een vmbo-k, -g of –t diploma;
- In het bezit zijn van een mbo-diploma niveau 2.


Kerncompetenties
Competenties die belangrijk zijn voor deze opleiding zijn:

- Contactuele vaardigheden
- Inlevingsvermogen
- Ondernemen
- Ordelijkheid
- Probleemoplossend vermogen

 

Om je inzicht te bieden in de financiële kant van deze opleiding, tref je hieronder een specificatie aan van de opleidingskosten. Naast het wettelijk geregelde lesgeld gaat het daarbij om de aanschaf van onderwijsbenodigdheden en andere schoolkosten.

 

Na je niveau 3-opleiding kun je aan het werk als Medewerker Beheer ICT, of kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding.