Keywords:
Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Hou jij straks computernetwerken draaiende?

 

Wat doet een allround medewerker IT-systems & devices?
Vandaag worden de nieuwe computers geleverd. Jij gaat ze installeren, met de benodigde software. Zo zorg je ervoor dat ze klaar zijn voor gebruik. Daarna help je de medewerkers die ermee moeten werken. Een kwestie van goed uitleggen en voordoen. Geen probleem voor jou, want jij bent de expert!

 

Als allround medewerker beheer ICT weet je alles van computers, netwerken, printers en telefoons. Jij zorgt ervoor dat alles werkt. Je legt kabels, sluit apparaten aan op het netwerk en installeert en configureert computers en andere apparatuur. En is er een storing of heeft iemand vragen? Ook dan kunnen ze bij jou terecht: jij lost het zo snel mogelijk op.

 

Je werkt in deze functie vaak op een ICT-afdeling van een organisatie. Of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT-dienstverlening natuurlijk. Maar je kunt met je opleiding ook aan de slag aan de slag in de verkoop of als medewerker van een helpdesk. De keuze is aan jou!

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding duurt twee jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

 

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen aan de hand van de basistheorie. Daarnaast volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen. In het tweede jaar ga je je verder verdiepen in het vak en de wereld van de ICT. Daarbij focus je ook op het verlenen van goede service. In allebei de jaren loop je een aantal weken stage bij een bedrijf. Daar leer je het beroep natuurlijk écht kennen!