Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Leiden
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als medewerker ICT zorg je dat gebruikers op hun werkplek goed werkende computers hebben en efficiënt gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden. Je helpt bij eenvoudige storingen en beantwoordt vragen. Je houdt je vooral bezig met het werkend houden van de ICT infrastructuur binnen een bedrijf. Hierbij moet je denken aan het gebruiksklaar maken van computers, het aansluiten van deze computers op het netwerk en je moet ervoor zorgen dat e-mail en internet werken. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor de installatie van verschillende soorten software. Daarnaast moet je storingen kunnen lokaliseren, je moet de bekabeling kunnen verzorgen en je kunt eenvoudige vragen van gebruikers beantwoorden. Je bent dus eigenlijk de duizendpoot van de afdeling. Je werkt altijd onder toezicht van een collega. Veelal wordt je ingezet bij computer-assemblages of als assistent van de netwerkbeheerder of als technische dienst bij computerwinkels. Natuurlijk zijn werkzaamheden als helpdeskmedewerker ook mogelijk.

 

Opleidingsinhoud 

Tijdens zowel de theorielessen als tijdens je stage of bpv (beroepspraktijkvorming) werk je aan kerntaken. De kerntaken die bij jouw opleiding horen zijn: installeren van hard- en software, onderhouden en beheren van hard- en software en ondersteunen van systeemgebruikers. Daarnaast krijg je vakken zoals installatie hard- en software, basiscomputervaardigheden. Tevens krijg je Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

 

Haal meer uit je opleiding

Bij mboRijnland kan je zelf een richting geven aan je opleiding. Zo sluit je opleiding aan bij wie jij bent en wat jij wilt worden. Kijk eens naar deze mogelijkheden:

 

Buitenland

Wil jij tijdens je mbo-opleiding stage lopen in het buitenland of vakken volgen aan een buitenlandse school? Lees meer over internationalisering 

 

Keuzedelen

Een deel van je opleiding kan je zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen! Lees meer over keuzedelen 

 

Ondernemerschap

Tijdens je studie al een eigen bedrijf starten? Of een winkel runnen? Bij mboRijnland krijg je de kans om jouw ondernemendheid te versterken. Lees meer over ondernemerschap 

 

 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

  • Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg
  • Diploma entreeopleiding
  • Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma vmbo gemengde leerweg
  • Diploma vmbo theoretische leerweg
  • Diploma mbo-opleiding niveau 2
  • Diploma mbo-opleiding niveau 3
  • Overgangsbewijs naar havo/vwo 4

 

Maximum aantal plaatsen
Deze opleiding heeft een maximum aantal plaatsen. Dit aantal is: 25. Bij overschrijding van dit aantal aanmeldingen werken we met een wachtlijst.

We plaatsen studenten op volgorde van aanmelding. Als we het maximum aantal studenten geplaatst hebben, dan kom je op een wachtlijst. Je wordt hier dan over geïnformeerd. Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Daarnaast neem je verplicht deel aan onze intakeactiviteiten: het invullen van onze Startmeter en een intakegesprek. Wil je meer informatie over toelating bij mboRijnland kijk dan hier.

 

 

Kosten

Kijk voor een uitgebreider overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.mborijnland.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

Kosten van boeken en materialen

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.mborijnland.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.