Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, Education Market, Security Domain, Safety
Edu type:
Course or training
Location:
Woerden, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
12/10/2023
Study Load:
7 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

De NEN 7510 is het normenkader voor informatiebeveiliging in de zorg. Het is relevant voor alle zorginstellingen en voor ICT-bedrijven met klanten in de zorg. De NEN 7510 is gebaseerd op ISO 27001, waaraan extra eisen zijn toegevoegd. Met de NEN 7510 geeft u patiënten en cliënten meer zekerheid dat hun vertrouwelijke gezondheidsgegevens correct zijn, niet verloren gaan en niet in verkeerde handen vallen.

 

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die in de eigen organisatie een rol vervult bij het voldoen aan NEN 7510, zoals Security Officers, interne auditors, leden van een projectteam implementatie NEN 7510 en managers die binnen de organisatie eindverantwoordelijk zijn. De training focust in de eerste plaats op de eisen die worden gesteld aan zorginstellingen. ICT-bedrijven met klanten in de zorg, leren tijdens deze training waar ze op moeten letten bij de ontwikkeling en het beheer van hun diensten.

 

Voorkennis

De training staat open voor iedereen die de training ‘Certified Implementer of ISO 27001’ heeft gevolgd. Personen die een vergelijkbare opleiding met succes hebben afgerond, en/of ruime ervaring hebben met het inrichten en onderhouden van een ISMS dat voldoet aan de ISO 27001, kunnen ook deelnemen. Het is belangrijk dat alle deelnemers voldoende kennis hebben van de ISO 27001 en de implementatie van een ISMS dat hieraan voldoet. Tijdens de training is geen ruimte om hierop in te gaan.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Zowel het cursusmateriaal als de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • Een aantal templates en checklists toegesneden op de NEN 7510.
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal