Keywords:
informatica
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

In de opleiding Technische Informatica leer je hoe mobieltjes softwaretechnisch in elkaar zitten. Jij zet de nieuwste technologieën op softwaregebied straks naar je hand.

Je computer doet raar, dus je belt de helpdesk. Je maakt 'gewoon' gebruik van apparaten als auto's, printers, smartphones en GPS. Maar de software die daarin zit zijn hoogstandjes van technische informatica. Jij wilt er alles van weten. Ook van robots in industriële productiestraten. Van databases, besturingstechnieken en gamestechnologie.

 

Jij

Jij hebt een passie voor programmeren en voor systemen in een technische omgeving. Je bent een echte onderzoeker. Je wilt weten hoe software werkt, hoe je het verbetert en prettiger maakt voor de gebruikers. Je werkt prima samen met je team of opdrachtgever. Je hebt helikopterview en vindt creatieve oplossingen. Je werkt gestructureerd en zorgt dat apparaten precies doen wat ze moeten doen.

 

De opleiding Technische Informatica

Jij verdiept je in programmeren, procesbesturing, software, hardware, elektronica en wiskunde. Je gaat in groepsopdrachten aan de slag met iPhones, MP3-spelers, een navigatiesysteem en videogames. Je doorloopt daarbij het hele traject. Van ontwerp en ontwikkeling tot bouwen en testen. Je schrijft ook de bijbehorende handleiding. En leert hoe belangrijk communicatie, samenwerking, planning en duurzaamheid zijn.

Na de opleiding Technische Informatica ben je een Bachelor of Science.

 

Jij groeit in vier jaar uit tot expert op het brede gebied van systeemontwikkeling. Gespecialiseerd in hard- en software. Besturing van technische apparatuur. En de nieuwste technologie voor media en games. Je werkt in je 'proftaken' aan groepsopdrachten uit de praktijk. Je doet ook individuele opdrachten. Je traint daarmee je beroepsvaardigheden. Je stage is je volgende stap in het opdoen van praktijkervaring. Je studeert ook af op een IT-vraagstuk uit de praktijk.

Basis

Je oriënteert je op het vakgebied. Je leert programmeren, software ontwikkelen en problemen projectmatig aanpakken. Je leert alles over technische toepassingen die het dagelijkse leven van de gebruikers gemakkelijker maken. Intelligente apparaten zoals PDA's, iPods of digitale televisie. Je verdiept je ook in simulatie. Modelleren en nabootsen van ingewikkelde omgevingen die als leeromgeving gebruikt kunnen worden. En in software die gebruikt wordt bij virtual reality.


Verdieping

Je leert over microcontrollers, sensoren, interfaces en beeldbewerking. Je kiest een specialisatie en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je loopt in de eerste helft van het derde jaar stage. En kiest daarna een differentiatie. Zoals Internet of Things, dat gaat over apparatuur die via internet kan worden aangestuurd. Of Virtual Reality, waarin je met visualisaties en simulaties de realiteit en de virtuele wereld samenbrengt. Je doet een afstudeerproject bij een bedrijf.