Keywords:
Security, Cyber Security
Edu type:
Course or training
Location:
3447gv, Online
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
05/07/2023
Study Load:
4 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

Nieuwe technologieën, verdergaande digitalisering, nieuwe werkvormen, veranderende ecosystemen en de COVID-19 pandemie hebben een grote invloed gehad op onze maatschappij en op individuele organisaties. In de toekomst zal dit zich nog verder voortzetten. Deze grote invloeden zorgen tevens voor veel ontwikkelingen in het vakgebied informatiebeveiliging die in een hoog tempo op ons afkomen. De Security Academy schenkt in verschillende informatiebeveiliging opleidingen aandacht aan die ontwikkelingen en de veranderingen die dit met zich meebrengt.

 

Deze kennis en onze visie op de wijze hierop te anticiperen bieden wij aan in een 4 uur durende online sessie. In deze sessie worden verschillende onderwerpen besproken die van invloed zullen zijn op de toekomstige functie van informatiebeveiliging. Denk aan nieuwe technologieën, cyberresilience, Artificial intelligence, social media, internet of behaviour de benodigde toekomstige competenties en het daarbij passende leiderschap.

 

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor cursisten die reeds eerder cursussen informatie beveiliging hebben gedaan, zoals bijvoorbeeld ISF, ISP of CISM en bij willen blijven in het vakgebied:

  • Consultants information security
  • Security managers die zich op tactisch niveau in de organisatie bezighouden
  • Coördinators information security
  • IT-auditors

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging is van belang. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan minimaal de Information Security Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze sessie.

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. De IT-Security Foundation cursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt het officiële materiaal van SECO-Institute via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Het SECO-Institute cursusmateriaal
  • Online toegang tot de sessie

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u de beschikbare data.
Ook is het mogelijk deze sessie Incompany te organiseren. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.

Heeft u in het verleden de ISF, ISP of ISME gevolgd? Dan kunt u deze sessie kosteloos bijwonen. Klik hier voor meer informatie.