HSD Café: Slimme en Veilige Steden

27
Jun
Date:
27 June 2024
Time:
15:30 - 18:30 hrs
Location:
HSD Campus
Organised by:
Security Delta (HSD)

Onze steden worden geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen, van nieuwe soorten criminaliteit en overlast tot grote drukte. Digitalisering biedt veel kansen voor het behoud van een veilige leefomgeving. We zien dan ook een opmars van sensoren en camera’s in het stadsbeeld.

 

Het gebruik van technologie maakt nog geen slimme stad. Bij elke innovatie moeten we overwegen of deze in lijn is met onze wetten en waarden. Het is een evenwichtsoefening tussen wat technisch kan en wat maatschappelijk aanvaardbaar is. Laten we gedachten houden dat technologie een hulpmiddel is en veiligheid het doel. Hoe kunnen we nu technologische vernieuwingen inzetten voor een veiligere stedelijke omgeving, maar altijd met respect voor de maatschappelijke waarden, privacy en ethiek?

 

Tijdens dit HSD Café nodigen we u uit om samen te leren en van gedachten te wisselen over dit thema. HSD heeft vijf experts uit het veld uitgenodigd om hun expertise vanuit verschillende perspectieven te delen.

 

Mark Ruijsendaal en Merel Heijke zullen vanuit de Impact Coalitie Safety & Security een blik werpen op wat is nu eigenlijk een veilige stad, Iris Neeleman en Sven de Laaf nemen het publiek mee in Case Shield Den Haag waarbij Gemeente Den Haag en Politie Den Haag gezamenlijk de inzet van nieuwe technologie voor een veilige stad verkennen en Daan Groenink deelt inzichten en ervaringen over Case Living Lab Amsterdam Arena, waarbij Gemeente Amsterdam en partners rondom de Arena experimenteren met smart city nieuwe technologie, aanpassingen in de fysieke ruimte en communicatiestijlen voor veiligheid van bezoekers, bewoners en bedrijven.           

            

Na de presentaties is er volop ruimte voor vragen en een interactieve discussie. Het Café wordt afgesloten met een netwerkborrel, zodat je de gelegenheid hebt om verder over het onderwerp te discussiëren en zinvolle contacten te leggen.

 

Agenda:

 

15.30 – 16.00:            Ontvangst

16.00 – 16.20:            Mark Ruijsendaal en Merel Heijke, Impact Coalitie Safety & Security

16.20 – 16.50:            Iris Neeleman, Gemeente Den Haag & Sven de Laaf, Politie

16.50 – 17.20:            Daan Groenink, Gemeente Amsterdam

17.20 – 17.35:            Vragen & discussie

17.35 – 18.30:            Borrel & Bites

 

We verwelkomen je graag op de HSD Campus. Gezien de beperkte parkeergelegenheid bij HSD, raden we aan om met het openbaar vervoer te komen of ergens in de buurt te parkeren.

 

Tijdens het HSD Café worden er foto’s gemaakt. Als je niet zichtbaar wilt zijn op de foto's, meld dit dan bij aankomst aan de receptioniste op de 7e verdieping. Je ontvangt dan een key cord om deze voorkeur duidelijk te maken. Als je niets aangeeft, gaan we ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik van foto's waarop je zichtbaar bent.

 

HSD Café 27 juni Flyer 1