Keywords:
Advisor., Military
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
24/11/2019
Status:
Open
Apply before:
24/12/2019
Hours p/wk:
38
More information

Description:

Wat ga je doen?

Duizenden militairen zetten zich dagelijks in voor onze vrijheid. Dat moeten ze veilig kunnen doen, en dat heeft ook te maken met gezondheid, milieu en integriteit. Als coördinerend specialistisch adviseur bedrijfsvoering zet jij je daarvoor dagelijks in. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de directie Veiligheid.

 

Jij bent als coördinerend specialistisch adviseur bedrijfsvoering verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid voor de gehele Defensieorganisatie. Dat betekent werken aan veiligheid, maar ook aan gezondheid, milieu en integriteit. Ook de implementatie en risicoanalyse van het veiligheidsbeleid valt onder jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast werk je aan complexe onderzoeken en programma’s en rapporteer je daarover.

Aan jou de taak om complexe, vaak politiek of maatschappelijke gevoelige en veelal multidisciplinaire onderzoeken en/of programma’s uit te voeren. Het ene moment maak je tactische afwegingen, even later strategische. Stuk voor stuk zijn ze gerelateerd aan het veiligheidsbeleid. Op basis van die afwegingen doe je aanbevelingen voor de verbetering en/of aanpassing van het veiligheidsbeleid. Ook de ontwikkelingen binnen het veiligheidsdomen volg je op de voet, zodat je dit mee kunt nemen in het beleid.

Verder lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het veiligheidsbeleid en de programmering van het onderzoekswerk van Defensie binnen het veiligheidsdomein. Je treedt op als project- of programmaleider en hebt over projecten met een veelheid van partners overleg. En je geeft inhoudelijk en operationeel leiding, waarbij je voor de collega’s binnen het veiligheidsdomein ook nog eens begeleider en coach bent.

 

Wie zoeken we

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond.
 • Je hebt aantoonbare kennis op het gebied van (preventieve) gezondheid en/of arbeidshygiëne en bent bekend met methodes en technieken van onderzoek.
 • Je hebt ruime ervaring met onderzoek en bent in staat om kwalitatief onderzoek te doen in ICT-systemen, deze informatie te analyseren en vast te leggen in verschillende ICT-programma’s.
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmatig werken en beleidsontwikkeling.
 • Je bent in staat om met verschillende niveaus in de organisatie overleg te voeren waarbij je een onafhankelijke opstelling combineert met overtuigingskracht.
 • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en hebt gevoel voor zowel de ontwikkelingen binnen de organisatie, als in het politiek-maatschappelijke veld.
 • Je bent in staat zelfstandig te werken, maar kunt ook goed samenwerken binnen een (multidisciplinair) team.
 • Je zoekt actief de samenwerking, schakelt gemakkelijk tussen eigen werk en werk van anderen, en bent besluitvaardig.
 • Je kunt projectleden individugericht coachen en bent in staat anderen te stimuleren en motiveren.
 • Je bent accuraat en stressbestendig, en van nature flexibel en daardoor breed inzetbaar.
 • Je gaat planmatig te werk en neemt kwaliteitsbewaking als uitgangspunt voor jouw handelen.
 • Je bent in staat adequaat en gezaghebbend op te treden, ook in crisissituaties en zowel in- als extern.
 • Je begrijpt en hebt gevoel voor de betekenis en positie van de beleidscyclus.
 • Je kunt complexe situaties goed inschatten en doorziet daarbij op het juiste moment de belangen van verschillende partijen.
 • Je bent je bewust van de verschillende posities en krachtenvelden in de organisatie en daarbuiten, en handelt daarnaar.
 • Je opereert taakvolwassen, kunt jezelf een goed oordeel vormen en op basis daarvan keuzes maken.
 • Je bent sterk in netwerken, hebt een innovatieve geest en staat open voor vernieuwingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 13
Minimum salaris: €5.050 bruto per maand
Maximum salaris: €6.300 bruto per maand
Dienstverband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur 2 jaar
Aantal uren per week 38
Plaats Den Haag, Zuid-Holland

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

 

De afdeling directie Veiligheid

De directie Veiligheid is verantwoordelijk voor de algemene beleidskaders op het gebied van de veiligheid voor de hele Defensieorganisatie. De specifieke invulling van die kaders doen de diverse Defensieonderdelen zelf. Wij zorgen voor het ‘wat’, de diverse onderdelen voor het ‘hoe’.

Wij richten ons op de kwaliteit van het proces, de organisatie en de procesinformatie. Concreet betekent dit dat we een veiligheidsmanagementsysteem specifiek voor de Defensieorganisatie ontwerpen en onderhouden. Dit is gericht op fysieke, sociale en bedrijfsveiligheid, gezondheid en milieu, met als doel het duurzaam verbeteren van deze thema’s in de Defensieorganisatie.

 

Bijzonderheden

 • Heb je nog niet het juiste veiligheidsscreeningsniveau, houd er dan rekening mee dat een veiligheidsonderzoek onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Eventuele interne kandidaten worden in de selectieprocedure eerst behandeld voordat we de selectie uitbreiden met externe kandidaten.

Klik voor meer informatie op de 'More info' button bovenaan deze pagina.