Type:
Temporary employment
Location:
Deventer
Education:
Master (EQF 7)
Published:
02/07/2021
Status:
Open
Apply before:
31/12/2021
Hours p/wk:
40
More information

Description:

De opleiding Integrale Veiligheidskunde van Saxion met de studieroute Security Management is op zoek naar docenten met expertise op het gebied van digitalisering en veiligheid. Onze nieuwe collega’s hebben idealiter complementaire expertise op het gebied van Bestuurskunde, Organisatiekunde, Governance, Risicomanagement en Arbeids- en Bedrijfsveiligheid.

Voor deze vacature zoeken we meerdere collega’s. Wij komen graag in contact met mensen die ervaring hebben in de private en/of publieke sector, die visie hebben op en verbinding zoeken in het opleiden van young professionals en ons uitdagende beroepenveld. Kandidaten die nu werkzaam zijn als interimmer, dit willen combineren met de rol van docent bij Saxion of naast hun huidige baan in het werkveld van digitalisering en veiligheid, hun expertise willen inzetten als docent Integrale Veiligheidskunde, nodigen wij uit om te solliciteren.

 

Wat onze opleiding bijzonder maakt, is de nauwe samenwerking met strategische partners zoals de Politieacademie, Koninklijke Marechaussee en Defensie. Ook werken we samen met regionale partners, zowel overheden als private organisaties. We zijn partner in het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering, een kenniscentrum in ontwikkeling. Samen met onze partners in dit centrum en het beroepenveld ga je met studenten werken aan lokale, nationale en internationale vraagstukken op het gebied van veiligheid en digitalisering. Kenmerkend in onze opleiding is samenkomen van onderwijs en onderzoek in praktijkgerichte omgevingen voor de student. Het Saxion Onderwijs Model is de visie onder ons curriculum.

 

Wil je je deskundigheid/expertise inzetten en vanuit je maatschappelijke betrokkenheid hieraan een mooie bijdrage leveren? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

 

Parttime  / Fulltime
0,5 - 1,0 fte = 20 - 40 uur

 

Ben je:

 • de enthousiaste collega die als een ondernemende, slagvaardige en stevige persoonlijkheid past in deze rol, die onze visie omarmt en versterkt en die bruggen kan slaan tussen onderwijs en werkveld;
 • goed opgeleid en thuis in bestuurskunde, organisatiekunde, risicomanagement en governance of arbeids- en bedrijfsveiligheid, met actuele en relevante kennis en ervaring in je vakgebied;
 • een inspirator en rolmodel en gedreven om je kennis en ervaring over te dragen aan een nieuwe generatie studenten?

En heb je:

 • een relevante, afgeronde HBO+/ masteropleiding;
 • een goede beheersing van de Engelse taal;
 • een duidelijke visie op de veranderende, fysieke en digitale aspecten van veiligheid van onze samenleving (profit, non-profit en privaat);
 • een scherp zicht op de nationale en internationale context van de veiligheid van de samenleving en de impact hiervan op de inhoud van de opleiding Integrale Veiligheidskunde en studieroute Security Management;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • een actueel en relevant professioneel netwerk en ben je bereid om te zorgen voor een optimale aansluiting van de opleiding op de ontwikkelingen in de beroepspraktijk;
 • mogelijk de wens om een rol als docent te combineren met een baan in het werkveld van digitalisering en veiligheid?

Dan ga je:

 • werken in het bevlogen en enthousiaste team Integrale Veiligheidskunde;
 • onderwijs (voltijd en deeltijd) in het Nederlands en Engels verzorgen en vernieuwen zodat ons curriculum actueel en state-of-the-art blijft;
 • studenten begeleiden bij hun studieloopbaan, praktijk gebonden opdrachten, de stage of hun afstuderen;
 • de kennisontwikkeling binnen het vakgebied stimuleren door het doen van praktijkgericht onderzoek met lectoren, studenten en vertegenwoordigers uit de beroepspraktijk;
 • bijdragen aan een optimale verbinding van het team met andere partners, zowel binnen Saxion als daarbuiten;
 • werken op de verschillende locaties Apeldoorn, Deventer en Enschede.

*Een didactische aantekening is niet nodig. Saxion heeft zijn eigen interne opleiding voor nieuwe docenten om ze bij te scholen in lesgeven, toetsontwikkeling en studentbegeleiding.

 

Je nieuwe werkomgeving

In een wereld die steeds slimmer wordt en dagelijks verandert door technologische ontwikkelingen en innovaties, stelt hogeschool Saxion de vraag: hoe kunnen wij daar zo goed mogelijk onze bijdrage aan leveren? Nu en in de toekomst. 
Bij Saxion geloven we dat we voor de wereld van morgen samen anders moeten leren, denken én doen. Living Technology is hierbij onze focus.  Voor ons draait het om de vraag wat technologische innovaties betekenen en kunnen bijdragen aan de mens, de samenleving en aan onze aarde. Dat begint bij de manier waarop we kennis en technologie kunnen verbinden.

Saxion biedt toekomstgericht en flexibel onderwijs. Voorbereid op de vragen van morgen en afgestemd op ieders persoonlijke talenten en capaciteiten. We leren onze studenten om met een brede blik naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en hiervoor praktische oplossingen te bedenken.
Hier horen enthousiaste, samenwerkingsgerichte medewerkers bij die durven mee te bewegen met de veranderende wereld en die onderwijs en ondersteuning aan onze studenten continu blijven verbeteren.
We zijn een open organisatie met en voor talent. Interactie met de wereld om ons heen kan alleen vormgegeven worden in een open cultuur. Saxion wil een organisatie zijn gericht op talentontwikkeling en kennisdelen en waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn.

 

Onderzoek met impact

Vragen uit de samenleving vormen de basis voor ons praktijkgericht onderzoek.
We verbinden studenten met onderzoekers en experts uit het werkveld.  
Samen werken we aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Concrete oplossingen, waarmee bedrijven en organisaties direct een stap verder kunnen zetten en we samen onze toekomst vormgeven.

Onze regio is de plek waar we trots op zijn en waarmee we onszelf verbonden voelen. Al kijken we ook over onze landgrenzen heen. We stimuleren het ondernemerschap van onze studenten en brengen kennis en innovatiekracht naar de praktijk. Met het bedrijfsleven en onze partners, versterken we onze regio.

 

Over Academie Bestuur Recht en Ruimte

Technologische ontwikkelingen veranderen onze samenleving in een hoog tempo. De Academie Bestuur Recht en Ruimte (ABRR) leidt wendbare, reflectieve praktijkgerichte professionals op, die van waarde zijn in een voortdurend veranderende omgeving. Zij weten zich verder te ontwikkelen in een loopbaan met steeds minder zekerheden en routine. Wij dagen studenten uit om actief aan het onderwijs deel te nemen, waarbij de docenten een inspirerende en in toenemende mate coachende rol vervullen. Wij investeren daarom ook fors in de ontwikkeling van onze docenten en in meer diversiteit in de docententeams.
Onze opleiding Integrale Veiligheidskunde is van hoog niveau. Ons onderwijs kan echter niet hetzelfde blijven, de beroepspraktijk verandert in razend tempo, net als de veiligheidsrisico’s waaraan zij wordt blootgesteld. Authentieke beroepssituaties vormen dan ook het uitgangspunt in ons onderwijs. In ons Safety en Security Lab brengen instellingen uit het werkveld actuele casussen en vraagstukken in. Onze studenten doen daar onderzoek naar en leveren een onderbouwd en praktisch uitvoerbaar advies of ander beroepsproduct toegespitst op de specifieke hulpvraag.

 

Teamsamenstelling

De Academie Bestuur, Recht & Ruimte bestaat uit een MT (inclusief ondersteuning), 7 opleidingen, 4 lectoraten en een academiebureau. Bij de academie werken 207 medewerkers, waarvan zo'n 40 in het team Integrale Veiligheidskunde waar je onderdeel van gaat uitmaken.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden een boeiende en afwisselende functie met ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Een aanstelling in het functieprofiel van Docent/Onderzoeker 1 of Hoofddocent/Onderzoeker. Desgewenst te combineren met een baan in het werkveld. De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid. Je salaris is maximaal € 5.026,85 (schaal 11 cao-hbo) bij een volledige werkweek. Afhankelijk van je kennis en ervaring kan inschaling in schaal 12 cao-hbo plaatsvinden (max. € 5.717,25 bij een volledige werkweek). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en uitstekende faciliteiten om thuis te werken. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar teams.

 

Is dit jouw baan?

Solliciteer dan snel! Klik op de sollicitatiebutton rechts op deze pagina en vul het sollicitatieformulier in. Afhankelijk van de situatie en regelgeving op dat moment, vinden de gesprekken fysiek plaats bij Saxion in Deventer of online m.b.v. Microsoft Teams. 

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Wil je meer informatie over de functie?


Dan kun je voor functie-inhoudelijke vragen terecht bij Derk van 't Spijker, teamleider Integrale Veiligheidskunde, telefoon 06 – 8273 5341 en voor vragen over de procedure, bij Judith van Bruggen, Corporate Recruiter Saxion, telefoon 06-4559 2776.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.