Type:
Temporary employment
Location:
De Meern
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
03/09/2021
Status:
Open
Apply before:
21/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Domeinarchitect Netwerkinfrastructuur

Aantoonbare ervaring als architect op het domein Connectiviteit: kennis van concepten en marktoplossingen, cloud technologie en security?

 

Als domeinarchitect beschrijf je architectuurkaders en bouwblokken die zorgen voor wendbaarheid voor de business, bijvoorbeeld dankzij ontkoppeling en isolatie van functionaliteit. Een handleiding op hoog niveau dus. Jij bent de architect die eerder denkt in termen van functionaliteit en (netwerk)diensten dan in technische oplossingen.Naast kaders stellen, ben je vooral veel in gesprek met teams die jouw kaders toepassen. Je zoekt afstemming met bijvoorbeeld je collegas van infrastructuur, het strategische team en doet mee aan Rijksbrede overleggen over standaarden. Ook spar je met collega-domeinarchitecten. Een mooie uitdaging, zeker omdat we steeds meer geautomatiseerde services krijgen. Maar er zijn meer interessante uitdagingen. Zo staan we voor een belangrijke en spannende stap: gaan we werken in de public cloud? Jouw adviezen over veilig gebruik helpen om deze vraag te beantwoorden. Ook draag je bij aan het vormgeven van een heldere strategie voor werken in de cloud. Een architect met kennis van connectiviteit rondom clouds en Rijksbrede infrastructuur is daarom een aanwinst voor DICTU. Heb jij een visie op het aansluiten van diensten en workloads? Je maakt en bewaakt niet alleen architectuur, maar draagt ook bij aan bestuurlijke zaken zoals governance.

 

Door de hoogste kaders te stellen op netwerkgebied, draag jij eraan bij dat klanten van DICTU op een veilige en toekomstvaste manier zaken kunnen doen. Steeds vaker is dat in netwerkrelaties met andere partijen en evenzoveel infrastructuren. Vandaar dat architectuurkaders en richtlijnen hard nodig zijn. De Dienst ICT-uitvoering beweegt zich meer en meer naar een geautomatiseerde ICT-dienstverlener. En dat is met circa 1.500 applicaties, 3.300 servers en 14.000 eindgebruikers een van de grootste ICT-fabrieken van het land. Als domeinarchitect Connectiviteit stap jij op een perfect moment in. We zijn namelijk bezig met een grote agile-transformatie. Dit biedt jou veel ontwikkelmogelijkheden. Jij stelt documenten op met kaders op het hoogste abstractieniveau en draagt bij aan de implementatie hiervan. Dit doe je voor zon zestig DevOps-ontwikkel- en beheerteams, zodat zij vervolgens aan de slag kunnen met hun eigen software in een geautomatiseerde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie waarmee runderen worden geïdentificeerd en geregistreerd, of waarin je het energielabel van woningen kunt bekijken en registreren.


Eisen zijn;

 

  • Aantoonbare ervaring als architect op het domein Connectiviteit: kennis van concepten en marktoplossingen. Ook inzake cloud technologie en security.
  • Ervaring met netwerkinfrastructuur en bij voorkeur ook met geautomatiseerde services en concepten zoals applicatie isolatie en containers
  • Kennis van het ontwikkelen van een servicegerichte architectuur en van de methodes, technieken en standaarden die daaraan gerelateerd zijn
  • Togaf en archimate certificaat

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.