Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
20/11/2023
Status:
Open
Apply before:
01/04/2024
Hours p/wk:
40
More information

Description:

Ben jij de persoon die bij een cybercrisis de rust bewaart, de opdrachtgever geruststelt, de richting uitzet en de verantwoordelijkheid neemt? Heb je ervaring in het incident response werkveld? Ben je inhoudelijk sterk maar ben je ook degene die het klantcontact onderhoudt, onze DFIR diensten verder wilt opzetten en uitbouwen en daarnaast onze public speaker wilt zijn?

 

Voor onze Incident Response & Forensics dienstverlening zijn we op zoek naar een Team Lead.

 

Een ervaren professional die goed kan schakelen tussen de betrekkelijke rust van de dagelijkse operatie van onze externe attack surface scans en de hoge prio ‘alles op alles’ die nodig is tijdens een incident. Je bent verantwoordelijk voor het regelen van de onboarding van onze klanten, regelmatig overleg tijdens hun contractperiode en, uiteraard, (mede) aanspreekpunt tijdens incidenten. Je geeft richting aan de processen en procedures, houdt je team scherp en betrokken en je hebt oog voor de commercie door potentiele aanvullende diensten aan te (laten) bieden aan onze klanten.

 

Cybersecurity is een van de meest boeiende onderwerpen binnen ICT, en het omgaan met aanvallers van buitenaf is zeer waardevol voor onze maatschapij. Het veiliger maken van onze leefomgeving is dan ook een aspect dat veel voldoening brengt. Bij Secura heeft het DFIR team naast IT, ook het OT (industriele automatisering, vaak in de kritieke infrastructuur) domein onder zich. Dat betekent dat het soms om incidenten gaat bij zeer belangrijke omgevingen zoals waterbeheer, het electriciteitsnetwerk of in de olie- en gasindustrie.

 

Als DFIR teamlead is het ook belangrijk dat je het team kunt motiveren en inspireren om incidenten op te lossen. Je moet creatief en flexibel zijn, oplossingen bedenken voor complexe vraagstukken. Je moet kunnen samenwerken met klanten, maar ook met toezichthouders, CERT's of het NCSC. Tijdens een incident bewaar je het overzicht, de kalmte en kun je het verschil maken tussen een incident en een calamiteit.

 

JOUW TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN:

Incidenten laten zich niet voorspellen, en als teamlead betekent dit dat je onverwachte situaties de baas moet kunnen. Je zult klanten in een crisissituatie moeten kunnen adviseren over welke stappen het beste voor ze zijn.

 

De DFIR Team Lead heeft primair tot taak om te zorgen dat de DFIR diensten naar tevredenheid van de klanten geleverd worden, met inachtneming van winstgevendheid.

Dit betreft de diensten zoals:

 • digital forensics;
 • incident response;
 • forensic readiness workshops;
 • incident readiness workshops;
 • external attack surface assessments en monitoring.

De DFIR Team Lead is daarmee dus niet alleen verantwoordelijk voor het leveren van diensten maar ook (mede) verantwoordelijk voor het vormgeven daarvan. De Team Lead is dan ook eigenaar van het portfolio.

 

Verder houd je je bezig met:

 • managen en opleiden van het team;
 • plannen en (laten) uitvoeren van opdrachten;
 • helpen schrijven en reviewen van offertes;
 • communiceren met klanten;
 • (de-)escaleren van incidenten en/of klachten;
 • leiden en coachen van de Knowledge Group Forensics;
 • requirements opstellen voor tooling en infra om de diensten te kunnen leveren;
 • indien noodzakelijk zelf ook assisteren bij incidenten.

JIJ BENT EEN DFIR TEAM LEAD MET:

 • minimaal een aantal jaar ervaring op het gebied van cyberbeveiliging (SOC Operations, Incident Response of Forensics);
 • in bezit van relevante certificeringen zoals CISSP, GCIA-, GCIH-, GCFA-;
 • ervaring met het gebruik/onderhoud van tools zoals EDR, SIEM, IPS/IDS ;
 • ervaring met de juiste procedures voor het verzamelen, verwerken en verzenden van gecontroleerde niet-geclassificeerde informatie (CUI), vertrouwelijke, geheime en uiterst geheime informatie;
 • ervaring met het aansturen van teams als Shift Lead, Team Lead of SOC Manager;
 • sterke communicatieve vaardigheden, zowel intern alsook met klanten.

WAT KUN JE BIJ ONS VERWACHTEN?

Wij zijn een organisatie met een technisch security hart en we streven ernaar om op een hoog niveau kwaliteit te leveren op het gebied van cybersecurity. Je komt te werken in een team van zeer gepassioneerde specialisten en kennisuitwisseling is bij ons erg belangrijk.

 

Secura is een snelgroeiend bedrijf met ambitie. Jij hebt de mogelijkheid om mee te groeien en jezelf verder te ontwikkelen binnen het domein van cybersecurity. Dit kan door middel van trainingen, opleidingen, maar ook door ervaring op te doen met collega’s tijdens complexe opdrachten. Inhoudelijk bieden wij je opdrachten bij diverse bedrijven en opdrachtgevers.

 

We zijn onderdeel van Bureau Veritas waardoor er steeds meer internationale mogelijkheden komen, zowel voor het werken aan projecten alsook voor jouw carrière.

 

BEN JIJ DE DFIR TEAM LEAD DIE WIJ ZOEKEN?

Graag ontvangen wij je CV per mail via jobs@secura.com. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met onze Corporate Recruiters: Eefke Ruisbroek of Sara Busscher via 088-888 3100 of per email jobs@secura.com.

 

📌 Pre-employment screenings en assessments kunnen deel uitmaken van de recruitment procedure. Jaarlijks zal er een social media screening plaatsvinden en een VOG worden aangevraagd.