Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Published:
17/07/2017
Status:
Open
Apply before:
31/07/2017
Hours p/wk:
40

Description:

 

Met grip op de Cyber Risks minimaliseer jij het risico op verstoring van het maatschappelijk leven in de Randstad (en verder)

 

Wat ga je doen?

 

 

In deze uitdagende rol heb je een sterk adviserende en coördinerende rol bij de verdere ontwikkeling en uitrol van de Cyber Security Strategie van Stedin.

 

Je ontwikkelt en realiseert maatregelen die gericht zijn op het minimaliseren van de risico’s op onderbreking van de levering van energie, misbruik van (persoons)gegevens en verlies van integriteit in de financiële risico’s.

 

 

De Cyber-wereld is volop in beweging door technologische ontwikkelingen (denk aan Cloud, BYOD (Bring Your own Device), IoT, Big Data, Machine Learning en Block Chain) en veranderingen in wetgeving of sectorregulatie. Jij staat in het midden van al deze veranderingen, ook binnen de organisatie, onder andere door het toepassen van Agile elementen in de wijze van samenwerken met collega’s.

 

 

Als Information Security Officer ben je verantwoordelijk voor:

 

  • Strategie & beleid: Het adviseren en rapporteren over strategische vraagstukken inzake security. Je levert een belangrijke bijdrage aan de strategie vanuit visie op wet- en regelgeving, geldende security standaarden en andere externe ontwikkelingen. Je vertaalt deze naar mogelijke wijzigingen voor de organisatie.

  • Verbeterprojecten: Het opzetten van de programma’s die voortvloeien uit externe ontwikkelingen, noodzakelijke wijzigingen voor de organisatie.

  • Interne en externe samenwerking: de samenwerking met verschillende disciplines zowel binnen de organisatie Stedin als daarbuiten. Denk daarbij aan landelijke werkgroepen en externe auditors.

  • Het ontwikkelen en realiseren van het PDCA-beleid (integrale keten) en aan bewustwordingsprogramma’s voor medewerkers op het gebied van cybersecurity. Deze programma’s zijn naar eigen inzicht te bewerkstelligen.

  • Naast al deze taken lever je een actieve bijdrage aan aanbestedingsprogramma’s, het opzetten van de security architectuur, de inrichting van de monitoring functie, certificeringen en audits.

 

Wat breng je mee?

 

Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kan nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyses. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en weet de daad bij het woord te voegen. De beoogde doelstellingen realiseer je in een steeds sneller veranderende organisatie. Verder herken je jezelf in onderstaande criteria:

 

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare organisatie met hoge impact op het maatschappelijk leven;

  • Aantoonbare kennis van information security is een must.

  • Analytisch vermogen; je kunt abstracte concepten en ideeën goed vertalen naar prioriteiten en concrete acties;

  • Sterk ontwikkelde skills in communicatie, ook op directieniveau.


Waar ga je werken?

 

Werken bij Stedin betekent werken bij een duurzaam bedrijf. In een prachtig modern gebouw, waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Blaak tegenover de Markthal.

 

De afdeling Security telt momenteel 5 medewerkers en zal dit jaar uitbreiden. De afdeling valt rechtstreeks onder de CIO.

 

We werken volgens onze cultuurwaarden: Klant Eerst, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. In een snel veranderend energielandschap geef je samen met je team vorm aan de energietransitie. Een pittige klus, met uitdagende maar haalbare targets. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen.

 

We belonen je hiervoor met een salaris in schaal 9 of 10 (max E 6.088,- obv 40 uur), afhankelijk van ervaring en geschiktheid.

 

Interesse?

 

Wil je meer weten over deze vacature bij Stedin? Luisella ten Pierik onze Chief Information & Security Officer beantwoordt met plezier jouw vragen via luisella.tenpierik@stedin.net. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marcel van der Velden, per mail marcel.vandervelden@stedin.net of telefoon 0627 962 892.

 

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op de onderstaande button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

 

Een online assessment en een employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure