Keywords:
research
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
17/05/2017
Status:
Open
Apply before:
12/06/2017
Hours p/wk:
40
More information

Description:

Wat ga je doen?

In een gevarieerd team van ongeveer 35 hoogopgeleide elektrotechnici, fysici en wiskundigen doen we bij de afdeling Electronic Defence toegepast onderzoek waarin we elektromagnetische signalen gebruiken om informatie te verzamelen over opponenten, om deze te misleiden of om hun middelen te neutraliseren. Deze kennis wordt ook gebruikt om de detecteerbaarheid en kwetsbaarheid van de eigen middelen (denk bijvoorbeeld aan schepen of vliegtuigen) te minimaliseren. Deze informatie is de basis om adviezen, assistentie en technology demonstrators te leveren. Wij werken in hoge mate samen met andere afdelingen binnen TNO, met internationale laboratoria en industrie in multidisciplinaire projecten. We werken bijvoorbeeld samen met onderzoekers op het gebied van radartechnologie, intelligente beeldverwerking en onderwaterakoestiek om onze expertise te versterken, en we nemen deel aan internationale oefeningen. Op verschillende expertisegebieden vertegenwoordigen we Nederland op internationaal niveau, bijvoorbeeld in wetenschappelijke panels of bij NAVO-werkgroepen. Electronic Defence werkt voornamelijk voor het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
 

Wat vragen wij van jou?

Je hebt een afgeronde (bij voorkeur academische) technische opleiding, waarbij Elektrotechniek het meest in aanmerking komt. Ook opleidingen als Natuurkunde en Informatica kunnen voor deze functie relevant zijn wanneer vakgebieden als radiocommunicatie, elektromagnetische propagatie en/of effecten terugkomen in jouw curriculum en interesses. Goede experimentele vaardigheden en affiniteit voor het aan elkaar knopen van hardware zijn een pré.  

Je bent proactief, zelfsturend, creatief, je kunt goed samenwerken en weet van aanpakken. We verwachten dat je uitdagingen in je werk niet uit de weg gaat. Je werkt toe naar een eindresultaat dat bruikbaar en toepasbaar is voor de klant. Voor het overbrengen van resultaten beschik je over goede advies- en communicatieve vaardigheden. Je kunt in korte tijd duidelijke en heldere rapporten schrijven en het geven van presentaties gaat je gemakkelijk af.

Het werk is in veel gevallen internationaal van karakter en daarom beheers je het Engels in zowel woord als geschrift. We verwachten dat je bereid bent (indien nodig) ook voor korte periodes in het buitenland in projecten mee te werken.  Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en je bent bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan. Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.
 

Wat mag je van je werkomgeving verwachten?

Als Innovator Electronic Defence lever je een belangrijke bijdrage aan toegepast wetenschappelijk onderzoek om de wereld veiliger te maken. De afdeling biedt jou afwisselend werk in meerdere projecten voor verschillende klanten. Daarbij hoort samenwerken, met collega's in de groep zowel als daarbuiten. In projecten komen theorie en praktijk bij elkaar. Dat kan betekenen modelleren, simuleren, programmeren en analyseren. Vervolgens gaat het om experimenteren (bijvoorbeeld met drones), meten aan boord van Marineschepen, het doen van data-analyses en het valideren van meetgegevens.  Dit alles doe je in een hecht team in een open en informele cultuur.
 

Wat kan TNO je bieden?

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke- als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.
 

Hoe ziet het proces eruit?

Solliciteren is mogelijk t/m 11 juni. De eerste ronde staat gepland op 16 juni. De tweede ronde staat gepland op 21 juni. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. Daarna volgt een selectieassessment. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een VGB afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van de AIVD.

 

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.


Recruiter: Ferry Leeflang
Mobiel: +31 (0)6-11700478
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/ferryleeflang


Hiringmanager: Philip Weimar
Telefoonnummer: 08886 63976