Keywords:
Security, Software Developer, Architecture
Type:
Temporary employment
Location:
Duiven
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
07/09/2020
Status:
Open
Apply before:
31/12/2021
Hours p/wk:
32
More information

Description:

Krijg jij energie van het vertalen van IT-beleid en domeinarchitecturen naar solution architecturen? Zet deze energie in als IT Architect GIS bij Alliander. Met jouw vernieuwende visie draag je bij aan een innovatieve energievoorzieining. 

 

 

Jouw energie

Als IT Architect GIS werk je aan een vernieuwende visie op het applicatielandschap. Je draagt bij aan de vertaling van alle interne en externe ontwikkelingen voor Alliander. Dit doe je samen met management, product owners, scrum masters en ontwikkelaars en beheerders. Je adviseert diverse bedrijfsonderdelen over het gebruik en de kosten van informatiesystemen en processen. Je acteert op strategisch en tactisch niveau en deelt kennis over het GIS vakgebied met collega’s en vakgenoten. Als IT Architect GIS help je interne en externe medewerkers de gedefinieerde doelen te bereiken.

 

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • vertalen van het IT-beleid en domeinarchitecturen naar solution architecturen.
 • opstellen van complexe (impact)analyses waarvoor samenwerking met interne en/of externe specialisten nodig is. Je borgt dat de nieuwe ontwerpen – en daarbij de sizing, performance en security van de systemen – zijn afgestemd op de bestaande en nieuwe situatie.
 • opzetten, uitvoeren en leiden van complexe projecten en projectonderdelen, zowel technisch als functioneel.
 • stimuleren van samenwerking op tactisch niveau bij de business en binnen IT.

   

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. 

 

 

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.
 

Met de wereld om ons heen die razendsnel verandert, helpt het slim inzetten van technologie ons om onze energienetten beter te managen, te onderhouden en uit te breiden. Ook helpt het onze klanten actief deel te nemen aan de energietransitie. IT Asset is de drijvende kracht bij GIS-gerelateerde business en IT-informatievraagstukken. Wij zijn medeverantwoordelijk voor de resultaten en het leveren van toegevoegde waarde. Met 700 IT-collega’s vorm jij het technologische epicentrum van waaruit we de energietransitie faciliteren en versnellen. Hier laten we de virtuele en fysieke wereld samensmelten. En we vertalen nieuwe technologie in kansen en mogelijkheden voor Alliander. Bijvoorbeeld digitale oplossingen voor meer klantgemak, datagedreven netbeheer en excellent uitgevoerde operationele processen. Daarbij werken business en IT steeds nauwer met elkaar samen.

 

Zowel vakinhoudelijk als sociaal is er veel ruimte voor eigen initiatief en goede ideeën. Van het introduceren van nieuwe concepten als integratie, Continuous Delivery & Improvement en micro-servicemanagement tot het organiseren van gezellige borrels en vakmiddagen.

 

Benieuwd waar je werkt als IT Architect GIS? Afhankelijk van jouw projecten ben je afwisselend te vinden op ons kantoor in Arnhem, Duiven of Haarlem. Dat wij duurzaamheid belangrijk vinden, zie je ook terug in onze kantoren, die zijn allemaal open, licht en rijkelijk voorzien van groen.

 


 

 

 

 

Jouw arbeidsvoorwaarden: 

Wat bieden we?

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 •  tot wel €5.769/€6.923 (schaal 10/11) bruto per maand. 
 • een vast contract na 1 jaar.
 • op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
 • een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
 • elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
 • Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
 • een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
 • een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

 

Bij Alliander verbaas je je over de fijne arbeidsvoorwaarden. We hebben ze hier voor je op een rij gezethttps://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden.

 

Jouw achtergrond
Met jouw energie blink je uit als IT Architect GIS. Je bent een gedreven specialist en voelt je verantwoordelijk voor het resultaat. Je plant en organiseert de benodigde acties om tijdig resultaat te kunnen opleveren. Je bent communicatief zeer vaardig, legt actief contacten en kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners. Je bent procedureel en procesmatig sterk en werkt zelfstandig. Bovenal ben je een constructieve teamspeler. Daarbij maak je heldere afspraken, durf je kritische vragen te stellen en collega’s aan te spreken op hun prestaties en gemaakte afspraken. Verder kun je jezelf goed verwoorden en zaken duidelijk op papier zetten. Ook ben je de man/vrouw met:

 • een hbo-diploma.
 • minstens 5 jaar werkervaring zodat je ervaren bent op het vlak van:
 • Smallworld GIS, Esri ArcGIS of een vergelijkbare GIS platform
 • systeemintegratie op basis van API’s
 • software ontwikkelmethoden en technieken (bijv. JavaScript, .NET, Python)
 • projectmanagement en Agile werkwijze
 • diepgaande kennis over modellering en het gebruik van relationele databases.
 • kennis van architectuur vastlegging en architectuur governance.

   

Ervaring in de utilitysector en kennis van ERP/SAP of SCADA/Siemens Spectrum is extra welkom.

 

Jouw actie
We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature!

Meer informatie over de vacature?
Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Chantal Lopulalan, corporate recruiter IT via

 

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naarhttps://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/Hier kan je er alles over lezen.

 

Recruiter

Telefoonnummer: