Keywords:
Cyber, Security, Security Professionals, ICT, Critical Infrastructure
Type:
Temporary employment
Location:
Hengelo
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
13/08/2018
Status:
Open
Apply before:
15/07/2019
Hours p/wk:
40

Description:

About us

‘The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, komen ze bij ons met grote ambities: om jouw leven beter en veiliger te maken. Onze medewerkers, die een uniek gevarieerd geheel vormen van expertise, talenten en culturen, ontwikkelen en leveren buitengewone hightechoplossingen. Van de 68.000 talenten in 54 landen zijn er 2000 werkzaam in Nederland. We zijn een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van veiligheid en bescherming.

 

We helpen onze klanten om slimmer te denken en sneller te handelen op het gebied van transport, defensie, ruimtevaart, luchtvaarttechniek en cyberspace, om een steeds grotere complexiteit en daarbij onderweg elk beslissend moment te beheersen. We spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit en het ‘internet of things’ en cybersecurity.

 

In Nederland hebben we vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken we aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen, onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft) en onderzoek & ontwikkeling voor serious gaming (in samenwerking met de Universiteit Twente).

 

De IT afdeling (ISD) is verantwoordelijk voor alle business ondersteunende IS/IT. De ISD afdeling bestaat uit een 6-tal, veelal product gerelateerde Agile/DevOps teams.

 

Het PSA team coördineert de overkoepelende taken van ISD, o.a. project portfoliomanagement, architectuur en security. De overall architectuur wordt bewaakt door een Enterprise Architect en een Infrastructuur & Security Architect. Er is behoefte aan team uitbreiding met 1 extra architect, m.n. op het gebied Infrastructuur en Secuirty Architectuur.

Voor het PSA team zijn we op zoek naar een: IT Infrastructuur & Security Architect

 

About the job

In deze rol treed jij op als architect, adviseur of consultant in complexe (IT) omgevingen in diverse IT projecten waarbij een hoog niveau van informatiebeveiliging moet worden gehandhaafd.

Je geeft oplossing(richting)en aan in het infrastructuur domein. Het domein omvat o.a. Datacenter (servers, storage, netwerk, etc.), Servers (Windows, Linux, Citrix) en de Werkplek (Telecom (Mobile, VoIP, mobility, video conferencing) waarbij een sterke integratie van stricte security richtlijnen noodzakelijk is.

 

Daarnaast ondersteun jij met regelmaat klantprogramma’s met jouw specialistische Infrastructuur & Security kennis.

 

In deze veelzijdige functie kom je in aanraking met alle disciplines binnen de IT afdeling, maar je hebt ook contacten buiten ISD. Je werkt samen met IT specialisten op diverse gebieden en met jouw ervaring zorg je voor continue verbetering van de IT.

Van de Infrastructuur & Security Architect wordt verwacht:

 • Op basis van gedegen infrastructuurkennis de technische architectuur richtlijnen & kaders op te stellen en te bewaken.
 • Inhoudelijke sturing geven aan projecten in de volledige lifecycle (initiatie, ontwikkeling, implementatie en deployment).
 • Opstellen en bewaken van de architectuur in afstemming met collega architecten en solution managers binnen de teams
 • Security by-design te bewaken

  Het infrastructuur domein kenmerkt zich door haar heterogeniteit, complexiteit, vakmanschap, pragmatisme en een goed werkklimaat

About you

We zoeken een collega die IT / Cyber security minded is, waarbij het probleemoplossend vermogen, communicatie en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan.

Van de Infrastructuur Architect wordt verwacht

 • Minimaal HBO denk en werk niveau
 • Naast aantoonbare kennis, bij voorkeur in high secure omgevingen, ook een sterke interesse om zich te verdiepen in de nieuwste inzichten op het gebied van IT-infrastructuur: storage, netwerken, security, serverpark, virtualisatie
 • Ervaring met IT & Security architectuur en de wil om continue te ontwikkelen moeten aanwezig zijn.
 • Gevoel voor balans tussen organisatie/structuur enerzijds en de mogelijkheden van zelfsturing door de experts anderzijds
 • Pragmatisme, resultaatgerichtheid en goede relationele dienstverlenende vaardigheden
 • Communicatief vaardig (op diverse niveau’s)
 • Bruggenbouwer
 • CISSP of equivalente security certificering(en) is een pre.
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • MIVD screening is onderdeel van de procedure

Thales offers

 • Een interessante baan binnen een leuk team in een internationale high tech omgeving;
 • Ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief;
 • De mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie, bijvoorbeeld op technisch-/management-/commercieel- of internationaal vlak;
 • Een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work- life balance belangrijk is;
 • Een fijne werkplek in ‘Het beste gebouw van Nederland’ (Public’s ChoiceAward 2015) met onze eigen Starbucks corner;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, met onder andere 40 vakantiedagen per jaar.