Keywords:
Cyber, Security
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
17/11/2017
Status:
Open
Apply before:
31/05/2018
Hours p/wk:
40
More information

Description:

 

Wat ga je doen?
Binnen de expertisegroep Networked Organisations (NO) houden we ons bezig met het begrijpen en optimaliseren van organisatienetwerken – met name die netwerken die bepalend zijn voor de veiligheid en leefbaarheid van onze samenleving. Wij verbinden publieke en private organisaties en met onze kennis ontwikkelen en ondersteunen we bij het implementeren van innovaties in verschillende domeinen zoals  ‘cyber operations’, ‘bescherming van vitale infrastructuur’, ‘militaire operaties’ en ‘opsporing en handhaving’.

 

Onze experts en consultants werken aan vraagstukken als: 'Hoe ontwikkelen de politie-, veiligheidsdiensten en Defensie een gezamenlijk beeld van cyberdreigingen?', ‘Wat zijn toekomstige bedreigingen en risico’s van cybercrime?’, ‘Hoe kunnen organisaties zich weerbaar maken tegen deze bedreigingen?’ en ‘Hoe ziet het toekomstige digitale strijdtoneel eruit en op welke wijze kan Defensie hierop cybermiddelen inzetten?’.  Als ervaren expert op het gebied van Cyber Resilience en Cyber Operations creëer je samen met een multidisciplinair team innoverende concepten, organisatieadviezen, modellen en methoden. Je onderzoekt, analyseert en vertaalt dat voor onze klanten, zoals Defensie en de beleidsdepartementen van diverse Ministeries. Tevens draag je bij aan de kennisontwikkeling op het gebied van cyber resilience en – operations en ontwikkel je een duidelijke visie voor de verdere ontwikkeling van onze expertise.

Networked Organisations is een afdeling waarin veel verschillende expertises verbonden worden. De experts en consultants van NO hebben dan ook achtergronden variërend van bestuurskunde tot artificial intelligence en van criminologie tot psychologie. In kleine en grote projecten wordt breed samengewerkt met medewerkers van andere expertisegroepen zoals bijvoorbeeld de groepen met technische cyberkennis of human factors kennis. Dit biedt integrale oplossingen aan onze klanten in het Defensie en het Veiligheidsdomein, zoals de Politie en andere vitale sectoren.
De expertisegroep heeft kennis van hoe mensen, organisaties, processen en techniek in complexe organisaties samenhangen, en hoe multidisciplinaire netwerkorganisaties functioneren. In verschillende type projecten – van kennisopbouw tot implementatieadvies - bestuderen we hoe informatie zich verspreidt door deze netwerken, hoe risico's en kwetsbaarheden ontstaan door afhankelijkheden binnen netwerken en hoe besluiten tot stand komen. We passen kennis toe op basis van wetenschappelijke inzichten en ons eigen empirisch onderzoek en publiceren daarover op verschillende podia. Onze opdrachtgevers, met wie wij een strategische relatie hebben, kunnen met de resultaten van ons onderzoek hun organisatie en mensen optimaal voorbereiden op hun wijzen van risicobeheersing, crisismanagement, opsporing en handhaving.


Wat vragen wij van jou?
Je hebt een WO-opleiding afgerond en minstens drie jaar relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met Defensie en Justitie & Veiligheidsdomein maar ook met cyber resilience en/of cyber operaties. Beleidservaring is een pré. Je bent een sterke onderzoeker die methodologisch zeer vaardig is, met een goed analytisch vermogen maar bovenal een absolute liefhebber van het vakgebied. Je bent flexibel, verbindend en resultaatgericht. Voor het overbrengen van je expertise beschik je over goede advies- en communicatieve vaardigheden. De vertaling van complexe inhoudelijke materie naar bruikbare beleidstoepassingen in begrijpelijke taal gaat je daarom gemakkelijk af. Cyber kent geen landsgrenzen, daarom beheers je het Engels in zowel woord als geschrift. Vanzelfsprekend ben je betrouwbaar en je bent bereid een veiligheidsonderzoek te ondergaan. 

 

Voor deze vacature is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft na het uitvoeren van een veiligheidsonderzoek. Gezien de aard van het werk is het hebben van de Nederlandse nationaliteit een vereiste.

 


Wat mag je van je werkomgeving verwachten?
TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.


Wat kan TNO je bieden?
Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.
TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke- als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.


Hoe ziet het proces eruit?
Solliciteren is mogelijk t/m 21 december 2017. De eerste ronde staat gepland op 9 januari 2018. Deze sollicitatieprocedure kent een tweetal gespreksrondes. En afrondend bespreken we in een interview de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar dit binnen 4 weken af te ronden.

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?
Dan zie ik je sollicitatie graag tegemoet!
Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen.

 

Recruiter: Sandra Lemmens
Mobiel: +31 (0)6-23967752
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sandralemmens

 

Hiringmanager: Eddy Boot
Telefoonnummer: 08886 65874