Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
28/09/2021
Status:
Open
Apply before:
28/02/2022
Hours p/wk:
40
More information

Description:

R&D engineer elektromagnetische technologie

Werk jij mee aan de toekomst van de luchtvaart door oplossingen voor elektromagnetische risico’s bij elektrisch vliegen te ontwikkelen? Zorg jij ervoor dat een vliegtuig, ondanks kilometers bekabeling en mogelijke blikseminslagen, altijd veilig blijft vliegen? Integreer jij antennes in bestaande vliegtuigonderdelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Binnen het team voor Elektromagnetische Technologie en Antennes innoveer, ontwerp, test en evalueer je in het elektromagnetisch spectrum voor onder andere Defensie en de lucht- en ruimtevaart industrie. En  samen met partners in internationale consortia voor Europese doelstellingen. Je modelleert en analyseert de elektromagnetische aspecten van elektrische en elektronische installaties en bekabeling om te komen tot Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC) in het vliegtuig. Je maakt deel uit van autonome teams in wisselende samenstelling; product-, project- en kennisgeorganiseerd. Je voert projectwerk uit waarbij je taakverantwoordelijkheid hebt, je coördineert werkpakketten en je initieert met je collega’s nieuwe projecten. Je standplaats is Marknesse en je bent regelmatig in Amsterdam.

Wat breng je mee?
  • Afgeronde universitaire opleiding Wiskunde, Elektrotechniek of Natuurkunde met passie voor elektromagnetische vraagstukken of RF-toepassingen
  • Een aantal jaar ervaring met EMC modellering en analyse of ontwerpen van RF-schakelingen komt goed van pas
  • Doelgerichte instelling
  • Drive om de beste in je vakgebied te worden en blijven
  • Ondernemerschap en communicatief talent met sterke vaardigheid in het Nederlands en Engels
Wat bieden wij jou?
  • Een uitdagende baan in een hightech werkomgeving, nationaal en internationaal
  • Ruimte om je te ontwikkelen in een richting die bij jou past
  • Een organisatie die samenwerken, resultaatgerichtheid en betrokkenheid belangrijk vindt
  • Mooie arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit voor jouw werk privé balans 
Jouw nieuwe werkomgeving?
Koninklijke NLR is al meer dan 100 jaar de ambitieuze kennisorganisatie met de wil om te blijven vernieuwen. Vanuit die drijfveer maken wij de wereld van transport veiliger, duurzamer, efficiënter en effectiever. We staan op de drempel van baanbrekende innovaties. Plannen en ideeën komen in beweging wanneer deze goed gevoed worden met de juiste energie. Ruim 600 gedreven professionals werken aan onderzoek en innovatie. Van vliegtuigbouwkundigen tot psychologen en van wiskundigen tot applicatiedeskundigen. Onze vestiging in Amsterdam is recent gerenoveerd en in Marknesse is een prachtig nieuw gebouw gerealiseerd.
 
De afdeling Electromagnetics, Energy Management & Qualification werkt (o.a.) aan technologie op het gebied van elektromagnetisme en antennes. Belangrijke toepassingen zijn onder andere: structureel geïntegreerde antennes voor vliegtuigen, ontwikkeling van adaptieve en breedbandige antennes voor communicatie en navigatie, elektromagnetische compatibiliteit (EMC), integriteitsborging van satellietnavigatiesystemen, RF absorberende materialen, het verkrijgen van informatie voor defensie en veiligheid en het ontwikkelen van electronic support measures (ESM). Uniek hierin is de mate waarin theoretische onderbouwing en metingen hand in hand gaan. De afdeling levert ook de technologische kennis t.b.v. diverse soorten onderzoek, zoals het bereiken van EMC in elektrisch aangedreven vliegtuigen. Ook daar liggen nog vele uitdagingen te wachten op innovaties in het elektromagnetisch spectrum.
 
Wil jij meer weten?
Bel of mail met Erik Wegkamp, de manager van de afdeling Electromagnetics, Energy Management & Qualification, 088 - 511 4464, Erik.Wegkamp@nlr.nl, of Mieke Visser, HR-adviseur, Mieke.Visser@nlr.nl, 088 511 3159. We nodigen je van harte uit om onze website en ons NLRmedia kanaal op YouTube te bezoeken.
 
Solliciteren? 
Mooi, we zijn benieuwd naar jou! Stuur je motivatiebrief en CV via de ‘Solliciteren’ button op de website. Een positieve uitkomst van een screening is een voorwaarde voor indiensttreding.