Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
19/12/2018
Status:
Open
Apply before:
10/04/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Breng jij bij het CBS AI tot leven?
 

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

 

Wat ga je doen?

Je werkt aan het ambitieuze innovatieve product Information Dialogue dat alle statistische informatie van het CBS via toepassing van AI ontsluit, zodat een gebruiker precies díe informatie krijgt die hij nodig heeft. Dit doen we door een computergestuurde dialoog, zo menselijk mogelijk, te ontwikkelen die alle informatie die nu in onze open data database beschikbaar is aan te bieden. We zijn het eerste statistiekbureau in de wereld dat deze uitdaging aangaat.
Je gaat de software ontwikkelen die de verbinding maakt tussen deze open data en de spraakrobot (bijvoorbeeld Google Assistant).
Voor een impressie waaraan je gaat werken, klik hier.
 

 

Wie zoeken wij

Je bent een Software Engineer met kennis van C#, node.js en Xamarin waarbij kennis van AI-bots zoals Google Dialogflow (Assistent), Cortana, Alexa of Siri een pré is. Vanzelfsprekend kun je user stories opstellen en gemaakte software systematisch testen. Je bent analytisch, creatief, denkt in oplossingen, leert snel, bent een pionier en kan ingewikkelde materie op aansprekende wijze uitleggen aan collega’s die minder van techniek weten. Daarnaast ben je bekend met de principes van Agile en Scrum. Uiteraard heb je uitstekende samenwerkingsvaardigheden.
 

 

Waar kom je te werken

Je komt te werken in een jong agile team dat verantwoordelijk is voor ontwikkeling van de Information Dialogue, één van de cutting edge innovaties die er voor zorgen dat het CBS tot één van de beste en meest vooruitstrevende statistiekbureaus ter wereld blijft behoren. De sfeer van dit team is die van een Start-up, met hoge ambities, grote uitdagingen en de gedrevenheid om de Information Dialogue tot een succes te maken.
 

Aanbod

  • Een salaris van minimaal €2631 en maximaal €4809 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Vakantiegeld uitkering van 8%.
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
  • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen.
  • Een studiefaciliteitenregeling.
  • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
We zijn op zoek naar meerdere software engineers en bieden een tijdelijke aanstelling die na enige tijd kan worden omgezet in een vaste aanstelling.
 

Contactinformatie 

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Gabriëlle van Mourik, telefoon 06 52464072.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts, Corporate recruiter,  h.folkerts@cbs.nl, telefoon:070-3375574.