Keywords:
Urban Security
Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
27/06/2019
Status:
Open
Apply before:
31/12/2019
Hours p/wk:
36
More information

Description:

Het team Verkeersmanagement van de gemeente Den Haag heeft grote plannen. We willen inwoners, forenzen, bedrijven en bezoekers een betrouwbare reistijd bieden op elk moment van de dag. Hiervoor is heel wat nodig en daarom is het team op zoek naar uitbreiding.

 

Wat ga je doen?

Als werkvoorbereider leg je de basis voor een projectmatige en zakelijke uitvoering van het onderhoud,  aanpassingen en vervanging van de Haagse verkeersmanagementsystemen, zoals verkeerslichten, camera’s, bewegwijzering en routepanelen. Dat doe je door “werken” contractueel en aanbestedingstechnisch goed voor te bereiden. Zo vertaal je  een verkeerskundig ontwerp naar technische specificaties, werkomschrijvingen, contractstukken. Je stelt een begrotingen op en zorgt dat het uitvoeringsteam goed aan de slag kan. Ook speel je een belangrijke rol in de aanbestedings-, inlichtingen-, beoordelings- en gunningsprocessen.

 

Als werk aan verkeersmanagementassets onderdeel is van een integraal (herinrichtings-)project maak je samen met de projectleider van het team Verkeersmanagement afspraken met de opdrachtgever of projectteam over het integrale contract. Je stelt de voor de verkeersassets de betreffende contractdelen op en levert deze aan.

 

Je initieert continue verbetering door met de collega-werkvoorbereider en het team projecten te evalueren en destilleert daaruit proces-, technische en contractuele verbetermogelijkheden. Je beheert de contractuele basisdocumenten en samenwerkingsafspraken. Je houdt de (aanbestedings-) ontwikkelingen in de wereld van verkeers- en wegenbouwtechniek bij, vertaalt deze naar verbeteringen in het werk en zorgt voor kennisdeling en – overdracht.

 

Je ondersteunt de projectleiders in de projectfasen ontwerp, voorbereiding en uitvoering en bewaakt de voortgang van de projectfases. Je adviseert collega’s over contractkwesties met opdrachtnemers. Ook verzorg je (mede) projectplannen, vergunningsaanvragen, V&G plannen en het onderzoek van de bodemkwaliteit. Je stemt af met opdrachtgevers, aannemers, afdeling milieu, nutsbedrijven en leveranciers.

 

Wat bieden wij?

Een cruciale functie bij een G4-gemeente die unieke uitdagingen kent en waarin jij jouw expertise volledig kwijt kunt. En waarbij je die expertise bovendien verder kunt vergroten met behulp van onze prima opleidingsmogelijkheden. Je kunt rekenen op:

 • een enthousiast team met inspirerende en betrokken collega’s die innoveren;
 • variërende en uitdagende projecten;
 • een werkplek in hartje centrum Den Haag;
 • een salaris van maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9) bij 36 uur per week;
 • een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband.

 

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket:

 • Zoals opname in het ABP-pensioenfonds;
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool.

 

Wat vragen wij?

Je bent een professional in het voorbereiden van projecten en je hebt ervaring met verschillende besteks- en aanbestedingssystematieken die je kunt vertalen naar werkprocessen. Inhoudelijke kennis van de RAW –systematiek is een pre. Bekend ben je met werkmethoden en technieken in het vakgebied. Je bent voldoende ICT-vaardig zodat je met geautomatiseerde besteks-, reken en tekenapplicaties aan de slag kunt. Ook beheers je de Microsoft officepakket op minimaal voldoende niveau. Daarnaast wil jij jezelf verder ontwikkelen en meebouwen aan Den Haag en het team Verkeersmanagement.

 

Verder beschik je over:

 • een afgeronde MBO-opleiding elektro-, installatie-  of infratechniek.
 • minimaal 3 jaar ervaring in de verkeers(-regel-)techniek.

 

Het team Verkeersmanagement (VM)
Je komt te werken in een enthousiast team met circa 20 collega’s. Alles is gericht op een veilig en vlotte doorstroming van het Haagse verkeer, ongeacht op welke wijze inwoners, bezoekers en bedrijven zich in, om of door Den Haag verplaatsen. We dragen daaraan bij door:

 • Het verkeer te informeren, geleiden en sturen vanuit de verkeerscentrale met behulp van de centrale systemen en de verkeerssystemen langs de Haagse wegen.
  Assetmanagement op verkeerssystemen, waardoor de verkeersregelinstallaties (VRI’s), verkeerscamera’s, bewegwijzering en dynamisch verkeersmanagementsystemen worden onderhouden en vervangen zodat deze optimaal functioneren.
 • Advisering op herinrichtingsplannen. VM is vanaf het eerste stadium van het ontwerpproces van wegreconstructies betrokken en heeft de verantwoordelijkheid voor beleidsvorming, advisering, ontwerp en mede-realisatie.

 

Samen met het team Bereikbaarheidsregie vormt VM één afdeling Bereikbaarheid en Verkeersmanagement. Het team Bereikbaarheidsregie zorgt voor het afstemmen, plannen en de communicatie over evenementen, bouwwerkzaamheden en wegwerkzaamheden die van invloed zijn op het netwerk stadsregie.

 

 Meer weten?
Contactpersoon m.b.t. de vacature-inhoud en sollicitatieprocedure: Edwin Feenstra, telefoonnummer: 06 15 83 24 71.