Cybersecurity Handelsmissie naar San Francisco (RSA Conference)

23-28
apr
Datum:
23 april 2023 - 28 april 2023
Locatie:
San Francisco
Georganiseerd door:
InnovationQuarter, Security Delta (HSD), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat-Generaal van Nederland in San Francisco

Onder leiding van InnovationQuarter en in nauwe samenwerking met Security Delta (HSD), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Consulaat-Generaal van Nederland in San Francisco vond in 2022 een succesvolle handelsmissie plaats met de grootste Nederlandse delegatie in de geschiedenis van RSA Conference. De volgende handelsmissie naar 's werelds grootste cybersecurityconferentie #RSAC2023 wordt georganiseerd van 23 t/m 28 april 2023.

 

Waarom deelnemen? 

De handelsmissie naar San Francisco werd in 2022 gemiddeld met een 8,2 beoordeeld. Van de 120+ delegatieleden gaf 88% aan in 2023 opnieuw te willen deelnemen. De redenen voor deelname zijn gevarieerd:

  • De handelsmissie brengt publieke en private stakeholders uit Nederland bijeen en faciliteert onderlinge kennismaking, kennisdeling en samenwerking;
  • Een standplaats op het Netherlands Pavilion geeft bedrijven veel exposure en de mogelijkheid om business leads te genereren;
  • Delegatieleden doen kennis op over de cybersecurityindustrie en de laatste (technische en commerciële) ontwikkelingen;
  • Het missieprogramma biedt deelnemers inzicht in zakelijke kansen voor cybersecuritybedrijven in Noord-Amerika;
  • Dankzij de vele netwerkgelegenheden komen deelnemers in contact met belangrijke stakeholders en potentiële klanten.
  • De handelsmissie genereert veel aandacht voor Nederland als koploper in Europa op het gebied van cybersecurity.

Wat kan ik verwachten?

Er zijn meerdere mogelijkheden om deel te nemen aan de handelsmissie:

  • Huur een pod/standplaats op het Netherlands Pavilion;
  • Sponsor een event of activiteit;
  • Neem deel als spreker aan de conferentie;
  • Voeg je bij de missiedelegatie.

Uit de evaluatie bleek er behoefte te zijn aan ondersteuning in de voorbereiding (door middel van een pitchtraining en/of onderlinge matchmaking), dus voorafgaand aan de handelsmissie worden alle betrokkenen uitgenodigd voor enkele pre-events in Den Haag.

Tijdens de handelsmissie is er een verscheidenheid aan netwerkbijeenkomsten, beurs- en bedrijfsbezoeken en kennissessies. Op dit moment is het missieprogramma voor 2023 nog niet bekend, maar gezien de positieve feedback blijft de opzet in hoofdlijnen gelijk. 

 

Bekijk de vlog van InnovationQuarter hier voor een sfeerimpressie van vorig jaar: 

 

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Overweeg je om deel te nemen aan de handelsmissie naar San Francisco? Of ontvang je graag meer informatie? Schrijf je dan nu in! Door je interesse kenbaar te maken, kunnen we je op de hoogte houden van alle voorbereidingen.

Let op: dit betreft nog geen definitieve inschrijving. Het officiële kick-off event zal naar verwachting op donderdag 20 oktober van 15.00 tot 17.00 uur plaatsvinden.