Zoekwoorden:
ICT, Education, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2021
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

Wil je alles leren over software en media-uitingen en vind je het leuk om technisch en specialistisch bezig te zijn? Dan sluit deze opleiding goed aan op jouw wensen!

 

Niveau:

Niveau 4

Niveau 4

Duur:

3 jaar

3 jaar

Leerweg:

BBL

BOL

Locatie:

Leeuwarden, Anne Wadmanwei Drachten, Splitting

Leeuwarden, Anne Wadmanwei Emmeloord, Espelerlaan Sneek, Harste
Drachten, Splitting

 

Over de opleiding

Als applicatie- en mediaontwikkelaar heb je een specialistisch vak. Bij applicaties gaat het om software voor de computer. Denk aan software voor besturing, toepassing, multimedia of netwerken. Bij media gaat het om (cross) media-uitingen. Je bent vooral verantwoordelijk voor de techniek. Als ontwikkelaar zorg je ervoor dat de applicatie of het mediasysteem goed werkt. Je test, realiseert, implementeert en onderhoudt. Je weet dus enorm veel van allerlei applicaties en mediasystemen. Vaak werk je zelfstandig, maar je bent altijd onderdeel van een team waarmee je ook veel overlegt. Voordat je aan de slag gaat, luister je eerst goed naar je klanten zodat je precies oplevert wat zij willen. Je kunt dus goed samenwerken en luisteren, en je bent creatief. Je zet door tot je een goede oplossing hebt gevonden. De ontwikkelingen in jouw vak gaan snel, dus je houdt je vakkennis goed op peil. Je bent altijd op de hoogte van de laatste trends.

 

DOORLEREN

Na deze opleiding kun je doorleren voor:

Hbo Communication and Multimedia Design Hbo Informatica
Hbo Mediatechnologie

 

WERKEN

Je kunt aan de slag in de ICT-business, bijvoorbeeld bij een bedrijf dat software ontwikkelt.


Kosten

Voor een reguliere mbo-opleiding moet je lesgeld betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. De kosten van een reguliere mbo-opleiding zijn:

€ 1168,- per jaar voor een BOL-opleiding
€ 240,- per jaar voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2* € 582,- per jaar voor een BBL-opleiding op niveau 3 en 4*

* Prijswijzigingen voorbehouden

 

Je moet zelf zorgen voor de aanschaf van leer- en hulpmiddelen zoals boeken, tekenmaterialen en, indien nodig, gereedschappen. Per opleiding zijn zaken geregeld zoals het aanschaffen van gereedschappen of hulpmiddelen. Dit is met name gedaan om de kosten voor jou zo laag mogelijk te houden. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.