Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Den Haag
Opleiding:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
300 uur
Duur:
15 weeken
Meer informatie

Beschrijving:

Optimale informatievoorziening is voor organisaties onmisbaar en een bedrijfskritisch middel. Als bijvoorbeeld informatie- of IT-manager draagt u bij aan het waarborgen van de kwaliteit van die informatievoorziening. Betrouwbaarheid is bij deze borging essentieel. De post-hbo-opleiding Cyber Security Management aan De Haagse Hogeschool biedt u hiertoe kwalitatieve methoden en modellen. U krijgt inzicht in standaarden enbest practices en ontwikkelt vaardigheden voor de effectieve implementatie van cybersecurity.

 

Voor wie?

U werkt als hoofd van een IT-afdeling, als IT-manager, of heeft een functie waarin u verantwoordelijk bent voor het organiseren en managen van cybersecurity in de organisatie. U wilt de betrouwbaarheid van de informatievoorziening naar het hoogste niveau tillen. Een goed streven en een grote verantwoordelijkheid; één die u graag op u neemt. Betrouwbaarheid van informatievoorziening ziet u als voorwaarde om uw persoonlijke doelen en de organisatiedoelstellingen te behalen.

 

Leerdoelen

● U kunt in uw eigen werksituatie de risico’s van cyberdreigingen inventariseren en beoordelen.

● U bent in staat te bepalen welke maatregelen passend zijn, deze
in de organisatie te integreren en cybersecurity te realiseren. Dit bespreekt u op zodanige wijze dat u een volwaardig aanspreekpunt bent van het topmanagement.

 

Na de studie

Na de studie kunt u het management adviseren vanuit een grondige analyse van de bedrijfsprocessen. U bezit kennis en vaardigheden op het gebied van analyseren, beoordelen, presenteren, rapporteren en adviseren. U voelt feilloos aan welke methoden, instrumenten en technieken passend zijn voor welke situatie. Zo levert u toegevoegde waarde als cybersecurity- expert binnen uw organisatie.

 

Programma

De opleiding bestaat uit drie modules. Het zwaartepunt ligt op kennis, inzicht en vaardigheden van cybersecurity en op welke wijze u dit in uw organisatie organiseert en borgt. Risicoanalyse en de menselijke factor krijgen daarbij tijdens de opleiding ruime aandacht. Verder ligt de focus op een goede samenhang tussen de theorie en uw praktijk.

 

Praktische informatie

 

Toelatingseisen: Om in te stromen in de opleiding Cyber Security Management moet u in het bezit zijn van een hbo- of wo-diploma en minimaal twee jaar relevante werkervaring. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure. 

Start: zie de website voor actuele data

Duur: 15 weken
Lesdag: elke woensdag van 14.00 tot 21.00 uur
Tijdsinvestering: 15 – 20 uur per week (collegetijd en zelfstudie)
Kosten: zie de website voor actuele prijzen 

Locatie: De Haagse Hogeschool

 

Voor meer informatie over de verschillende modules en aanmelding klik hier