Zoekwoorden:
Fraud
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Naarden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
240 uur
Duur:
6 weeken
Meer informatie

Beschrijving:

Fraudebestrijding staat steeds hoger op de agenda van zowel publieke als private organisaties. De impact van fraude is vaak groot: denk aan de financiële schade, maar ook reputatieschade en het verlies van in- en extern vertrouwen. Daarbij komt dat nieuwe vormen van fraude blijven opkomen. Bedrijven en organisaties zijn zich meer en meer bewust van de gevolgen van fraude en zoeken naar manieren om zich weerbaarder te maken tegen de risico’s van fraude. Investeren in fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek wordt dan ook steeds belangrijker. Het belang dat aan goed opgeleide anti-fraude professionals wordt gehecht is daarmee groter dan ooit.

 

Door de examentraining CFE te volgen vergroot je niet alleen je kennis op het gebied van fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek, maar mag je na het succesvol afleggen van het CFE examen de officiële titel Certified Fraud Examiner voeren. Als CFE maak je onderdeel uit van de Association of Certified Fraud Examiners, de grootste anti-fraude beroepsgroep ter wereld. Dit opleidingstraject verstevigt je positie als anti-fraude professional in het (internationale) werkveld en vergroot je toegevoegde waarde voor bedrijven en organisaties.

 

Dit opleidingstraject biedt een optimale voorbereiding op het internationale CFE Examen. De training kent een praktische insteek, waarbij veel aandacht is voor casuïstiek en het oefenen van examenvragen. Uniek aan de training is dat er naast de internationale context, uitgebreid bij de Europese en Nederlandse context wordt stilgestaan. Je krijgt les van ervaren docenten, allen met ruime ervaring in het fraudebestrijdingsdomein en met actuele kennis van het expertisegebied waarin zij doceren. De training volg je samen met andere anti-fraude professionals waardoor je, naast je kennis, ook je netwerk kunt verstevigen.

 

Voor wie?

De Examentraining is bedoeld voor anti-fraude professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van fraudebestrijding. Denk aan fraude analisten, managers die een fraudeonderzoeksafdeling aansturen, maar ook internal auditors, forensische accountants, security managers en risk managers. 

 

Wat levert het op?

Optimale voorbereiding op het CFE examen

Naast Amerikaanse context ruime aandacht voor Nederlandse en Europese juridische context

Discussies met vakmensen om het netwerk te verstevigen

Aandacht voor praktijkgerichte toepassing van stof

Internationaal erkende titel Certified Fraud Examiner

24 PE-uren (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants – NBA)

 

Kijk voor meer informatie en inschrijven op onze website:

https://www.fortressgroup.nl/opleidingen/examentraining-certified-fraud-examiner/