Zoekwoorden:
Security Professionals, Auditing, Network administrator, network engineering
Edu type:
Cursus of training
Locatie:
Meerdere locaties, Online
Opleiding:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
22 uur
Duur:
2 dagen
Meer informatie

Beschrijving:

U ontwikkelt in twee dagen de vaardigheden om uw belangrijke productiemiddelen te beschermen. Deze intensieve tweedaagse training is speciaal ontworpen voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van ICS/SCADA-systemen.

 

U wordt meegenomen in een deep dive training die concrete inzichten biedt in industriële cyberaanval-methodes. U leert op een effectieve manier begrijpen hoe u risico’s voor operationele technologische middelen beter kunt beperken.

 

De cursusinhoud maakt gebruik van real-life aanvalsscenario’s. U leert te werken met algemeen geïmplementeerde industriële apparaten en low-level assets. Dit gebeurt met behulp van protocollen zoals OPC, Profinet en Modbus. Daarnaast worden ook  DNP3, Ethernet / IP, MMS, WirelessHART en ISA100.11a behandeld

Om het maximale uit de training te kunnen laten halen, beperken we het aantal deelnemers tot 9. Op die manier maken we een dieper niveau van interactie en assistentie bij praktische oefeningen en activiteiten mogelijk.

 

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor cursisten die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van ICS/SCADA-systemen en -netwerken:

  • procesautomatisering-, controlesysteem- en netwerkingenieurs
  • auditteams
  • IT / OT-beveiligingsfunctionarissen

Voorkennis

Vanwege het niveau van deze training wordt van de cursist een behoorlijke technische ervaring verwacht. IT-Security Practitioner of een gelijkwaardige cursus wordt aangeraden. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is ook Engels.
Bij deze cursus zit geen examen.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

Let op! Vanwege de nieuwe COVID maatregelen zijn onze cursussen tot 14 januari alleen online te volgen.

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

  • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
  • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
  • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.