Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Emmen
Opleiding:
Associate degree (EQF 5)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Buig je je graag over ingewikkelde technische problemen? Wil je werken met de nieuwste apparaten? Maar vind je vier jaar studeren te veel? Dan is de praktijkgerichte, verkorte opleiding ICT-Beheer jouw studie!

 

  • Je bent na twee jaar klaar voor het echte werk.
  • Je maakt grote kans op een baan.
  • Je leert alles over ICT-infrastructuren, programmeren, webtechnologie en multimedia.
  • Je werkt met de meest innovatieve apparaten.
  • Je doet tijdens je studie een berg praktijkervaring op.

 

Loopbaan

Met een Associate Degree-diploma ICT-Beheer op zak maak je grote kans op een baan in de informatie- en communicatietechnologie. Je kunt alle kanten op: het bedrijfsleven, de overheid en non-profitorganisaties in binnen- en buitenland.

 

 

Verantwoordelijk werk

Als ICT-specialist heb je verantwoordelijk werk. Jij zorgt ervoor dat hardware, software en netwerken optimaal ingericht zijn voor de gebruikers. Je beheert de infrastructuur van een bedrijf of organisatie en zorgt ervoor dat die belangrijke bedrijfsprocessen ondersteunt. Elke dag heb je te maken met de nieuwste technologieën. Je werk is dus niet gauw saai!

 

 

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

  • ICT-beheerder
  • software-ontwikkelaar
  • zelfstandig ICT-adviseur of -specialist

 

Opleiding

De opleiding ICT-Beheer gaat over netwerken, databases, ICT-infrastructuren, programmeertalen, webtechnologie en multimedia. In twee jaar word je opgeleid tot specialist op deze gebieden.

 

Jaar 1: Kennismaking vakgebied

In het eerste jaar leg je de basis voor het ICT-vak. Het studieprogramma is breed: alle onderdelen van de informatica komen aan bod. Je komt de theorie te weten, maar gaat vooral in de praktijk aan het werk. Veel tijd besteed je aan het leren programmeren.

 

Jaar 2: Verdieping en stage

In het tweede jaar verdiep je je vooral in ICT-beheer: het ontwikkelen en verbeteren van de ICT-infrastructuur, inclusief de bedrijfsprocessen. Je houdt je bezig met onderwerpen als beveiliging, testen en IT-architecturen. Je rondt je studie af met een proef van bekwaamheid en een halfjaar durende praktijkopdracht bij een bedrijf of instelling. Misschien wel je toekomstige werkgever!

 

Vaardigheden

Je leert ingewikkelde problemen aan te pakken en ‘de uitzonderingen op de regel’ te herkennen. In de Fabrication Laboratory (Stenden MyConcept) leer je met innovatieve en hoogwaardige technische apparaten (zoals een 3D-printer) te werken, waarmee je alles kunt ontwerpen en realiseren.

 

 

Doorleren

Heb je na twee jaar studeren de smaak te pakken? Kies dan voor doorleren in de Bachelor Degree-opleiding Informatica. Daar stap je in het derde studiejaar in. De opleidingen sluiten naadloos op elkaar aan.

 

 

Meer weten

Benieuwd naar het complete overzicht van de opleiding? Vraag de brochure aan van ICT-Beheer.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).