Zoekwoorden:
ICT, Cyber
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Zorg jij er straks voor dat alle IT-systemen goed werken?

 

Wat doet een expert IT-systems and devices?
Computers, netwerken, applicaties… meer heb jij eigenlijk niet nodig. Natuurlijk vind je het fijn als alles werkt zoals het moet. Maar stiekem ga je maar al te graag aan de slag met een storing of hulpvraag van een vastgelopen gebruiker. Zo zorg je dat iedereen zijn werk ongestoord kan uitvoeren. Kom maar op met die vragen dus!

 

Als IT-expert zorg je ervoor dat alle computernetwerken en informatiesystemen goed werken. Geen probleem, want je weet alles van IT-systemen en devices, netwerken, computers, printers, faxen en telefoons. Bovendien vind je het leuk om mensen te helpen. Want jij weet als geen ander: niets is zo irritant als een apparaat dat niet doet wat je wil!

 

Je helpt dan ook bij het installeren en gebruiken, lost storingen op en bemant de servicedesk. Natuurlijk let je daarbij ook op de beveiliging en zorg je voor een goede back-up strategie en cloudmanagement. Dat doe je meestal vanuit een IT-afdeling van een bedrijf. Of bij een ICT-dienstverlenend bedrijf natuurlijk. Iedere dag netwerken, hoe gaaf is dat?

 

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding duurt drie jaar. Daarin krijg je les op school, maar je leert ook in de praktijk. Daarbij moet je denken aan praktijkopdrachten en een stage bij een erkend leerbedrijf in de regio.

 

In het eerste jaar leer je het beroep meteen goed kennen aan de hand van de basistheorie. Je maakt bijvoorbeeld kennis met IT-systemen en serverbeheer. Daarnaast volg je een aantal algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

 

In het tweede jaar ga je je verder verdiepen in het vak en de wereld van de ICT. Tijdens projecten leer je bovendien hoe je je kennis toepast in de praktijk. Ook loop je in het tweede jaar een aantal weken stage bij een bedrijf in de ICT-branche. Daar leer je het beroep natuurlijk écht kennen!

 

In het derde jaar ontwikkel je jezelf tot een echte professional. Je loopt opnieuw een aantal weken stage voor waardevolle praktijkervaring. En op school kies je een keuzevak om je te specialiseren. Na je examens ben je helemaal klaar voor een geweldige baan in de ICT!