Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Schagen
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De Expert IT systems and devices werkt zelfstandig op de ICT afdeling van een organisatie of in een servicedeskomgeving. Hij of zij heeft oog voor de organisatie en bezit een helikopterview. Hij of zij communiceert met alle betrokkenen. Naast het beheren van de IT infrastructuur, applicaties en devices houdt de Expert IT systems and devices zich bezig met het beveiligen van informatiesystemen. Hij of zij geeft security advies, verbetert de security van systemen en reageert op cybersecurity aanvallen. Ook heeft de Expert IT systems and devices een rol bij het communiceren over wensen van opdrachtgevers en het vertalen van deze wensen naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT infrastructuur of applicaties. Het kunnen werken met databases en programmeerervaring speelt hierin een rol.

Tijdens je opleiding werk je aan een aantal (kern)taken:

  • ontwikkelen en implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen.
  • beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen.
  • organiseren van een (bestaande) servicedesk.
  • Het automatiseren van processen binnen de IT (scripting).
  • Cyber-Security.

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om tijdens je opleiding bedrijfscertificaten te behalen van bijvoorbeeld Cisco en Microsoft.

 

Het ROC Kop van Noord-Holland mag zich officieel Microsoft School noemen en onderscheidt zich hierdoor van andere ROC’s.

 

Toelating en kosten

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt een diploma vmbo kb, gl of tl.
Je hebt een overgangsbewijs havo 3/4 of vwo 3/4.

Met een kaderdiploma adviseren we om te kiezen voor niveau 3.

 

Verplichte intakeactiviteiten

Er vindt een intakegesprek plaats op basis van het ingevulde intakeboekje. Tijdens dit gesprek kan een vragenlijst worden gegeven om het niveau te bepalen (geen selectiemiddel). Het is mogelijk dat jouw stagebedrijf om een VOG (verklaring omtrent gedrag) vraagt. Dit kan per stagebedrijf verschillend zijn. Een VOG kun je opvragen bij de gemeente en de kosten zijn voor eigen rekening (€41,35)

 

 

WAT ZIJN DE KOSTEN?

  • vanaf 18 jaar: lesgeld (BOL)
  • onderwijsbenodigdheden*: ca. € 430,-
  • We benoemen de kosten van het eerste jaar, tenzij anders is vermeld. De genoemde kosten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
FaLang translation system by Faboba