Zoekwoorden:
Education Market, ICT, consultancy, Architecture, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Als informaticus ben je in staat complexe ICT-systemen te analyseren, ontwerpen, realiseren en implementeren, waarbij je rekening houdt met de wensen van de opdrachtgever of gebruiker van het systeem.

ICT is overal om ons heen te vinden. Jij bent als informaticus de specialist in het maken van grote en complexe informatiesystemen die snel, efficiënt en veilig werken. Zo kun je denken aan het ontwikkelen van een webshop (bijvoorbeeld Bol.com of Zalando), of het maken van een app (bijvoorbeeld Appie of Facebook), maar ook aan het analyseren van grote hoeveelheden data van social media (bijvoorbeeld analyseren van Tweets). Bij het ontwikkelen van deze systemen kom je in aanraking met verschillende programmeertalen. Zo leer je in het eerste jaar programmeren in Python en Java/C#. Vanaf het tweede jaar kies je zelf welke programmeertaal je wilt gebruiken. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je ook samenwerken met medestudenten of met studenten van andere opleidingen. Na het volgen van de opleiding Informatica kun je aan de slag als bijvoorbeeld programmeur of applicatieontwikkelaar. Vanuit deze functies kun je doorgroeien naar ICT consultant, projectleider ICT of softwarearchitect.

 

Ben jij geïnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig, een beetje eigenzinnig en een doorzetter, dan is de opleiding Informatica iets voor jou!

 

Als informaticus ben je in staat complexe ICT-systemen te analyseren, ontwerpen, realiseren en implementeren, waarbij je rekening houdt met de wensen van de opdrachtgever of gebruiker van het systeem. ICT is overal om ons heen te vinden. Jij bent als informaticus de specialist in het maken van grote en complexe informatiesystemen die snel, efficiënt en veilig werken. Zo kun je denken aan het ontwikkelen van een webshop (bijvoorbeeld Bol.com of Zalando), of het maken van een app (bijvoorbeeld Appie of Facebook), maar ook aan het analyseren van grote hoeveelheden data van social media (bijvoorbeeld analyseren van Tweets). Bij het ontwikkelen van deze systemen kom je in aanraking met verschillende programmeertalen. Zo leer je in het eerste jaar programmeren in Python en Java/C#. Vanaf het tweede jaar kies je zelf welke programmeertaal je wilt gebruiken. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je ook samenwerken met medestudenten of met studenten van andere opleidingen. Na het volgen van de opleiding Informatica kun je aan de slag als bijvoorbeeld programmeur of applicatieontwikkelaar. Vanuit deze functies kun je doorgroeien naar ICT consultant, projectleider ICT of softwarearchitect. Ben jij geïnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig, een beetje eigenzinnig en een doorzetter, dan is de opleiding Informatica iets voor jou!

 

Klik hier voor meer informatie.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).