Zoekwoorden:
Education Market, ICT, Engineering, Digital Forensics
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Informatica

Informatica is een veelzijdig vakgebied. Daarom biedt Hogeschool Leiden je de mogelijkheid om na het propedeusejaar van de opleiding Informatica te kiezen voor een specialisatie die het beste bij jouw talent en ambitie past. Kies voor één van deze vier richtingen:

- Software Engineering

Forensisch ICT

Business Data Management 

Media Technologie

 

Carrière en toekomst studie Informatica

De vier specialisaties hebben ieder hun eigen carrière. Als software engineer werk je aan het ontwerpen, realiseren en testen van software vooral bij IT-bedrijven en grotere organisaties als banken, verzekeraars en de overheid. Een forensisch ICT-er werkt bij politie, justitie en andere opsporingsdiensten of op de particuliere markt. Daar waar er een groeiende behoefte is aan specialisten die snel en effectief optreden tegen cybercrime. De specialisatie Business Data Management biedt je een zeer brede basis waarmee je vele kanten op kunt. Vrijwel alle organisaties maken gebruik van IT-toepassingen en dat wordt alleen maar meer en intensiever. Een mediatechnoloog verbindt het werk van grafisch ontwerpers of filmregisseurs met de wereld van de social media, internet, apps en andere ICT-middelen. Ook de opkomst van mobiele devices vraagt om jouw expertise, die ervoor zorgt dat de gebruiker alle informatie en media kan gebruiken zonder zich beperkt te voelen door de kleinere schermruimte.

 

Voor cijfers over het arbeidsmarktperspectief, maar ook over studenttevredenheid en studiesucces kun je terecht op de website van Studiekeuze123.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

 

 

Als aanvulling op bovenstaande informatie

In mei 2018 heeft dcypher een inhoudelijke analyse uitgevoerd naar het curriculum van de opleiding Forensisch ICT aan de Hogeschool Leiden. Het curriculum betrof toen techniek (87%), organisatie (5%) en mens & gedrag (7%). Meer details over deze analyse kunnen worden gevonden op de website van dcypher.